Ultimele subiecte
» „Flori de piatră-Bijoux" albumul II-bijuterii artizanale marca Didina Sava
Amintiri despre mine...autor Mihai LEONTE Icon_minitimeSam Mar 28, 2020 5:24 pm Scris de Didina Sava

» Roxana Elena Sava-lucrari de arta plastica personale
Amintiri despre mine...autor Mihai LEONTE Icon_minitimeJoi Ian 16, 2020 8:12 pm Scris de Didina Sava

» Decorațiuni din fetru
Amintiri despre mine...autor Mihai LEONTE Icon_minitimeLun Dec 30, 2019 4:27 pm Scris de Didina Sava

» Mihaela Moşneanu
Amintiri despre mine...autor Mihai LEONTE Icon_minitimeVin Feb 23, 2018 6:30 pm Scris de Mihaela Moşneanu

» „Flori de piatră-Bijoux" albumul I-bijuterii artizanale marca Didina Sava
Amintiri despre mine...autor Mihai LEONTE Icon_minitimeLun Mar 13, 2017 3:15 pm Scris de Didina Sava

» Heraclidul Alb roman semi-SF
Amintiri despre mine...autor Mihai LEONTE Icon_minitimeMar Iul 12, 2016 12:43 am Scris de Varganici Costica

» Singurătăţile noastre-Titi Nechita
Amintiri despre mine...autor Mihai LEONTE Icon_minitimeSam Mar 19, 2016 12:03 pm Scris de tyk

» Gustări şi aperitive
Amintiri despre mine...autor Mihai LEONTE Icon_minitimeLun Feb 01, 2016 6:59 pm Scris de Didina Sava

» Dorina Neculce
Amintiri despre mine...autor Mihai LEONTE Icon_minitimeDum Mar 15, 2015 1:42 am Scris de Dorina Ciocan

Facebook- Flori De Piatră Bijoux
https://www.facebook.com/floridepiatrabijoux/
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Site-uri preferate
Retete culinare
Reţele de socializare
Parteneri
forum gratuit

Amintiri despre mine...autor Mihai LEONTE

In jos

Amintiri despre mine...autor Mihai LEONTE Empty Amintiri despre mine...autor Mihai LEONTE

Mesaj  Mihai LEONTE la data de Mier Iun 09, 2010 11:26 am

MOTTO-ul meu este;
,,Voi fi fericit când cineva îmi va recita doar un singur vers''.

AMINTIRI DESPRE MINE…
( Autobiografie )

Mă numesc LEONTE MIHAI, născut la data de 19 ianuarie 1941, în comuna Buneşti, judeţul Suceava, din părinţii Vasile şi Elena-Jăniţa LEONTE, născută CONDURACHE.
Primele 4 clase elementare le-am urmat în satul natal, clasele a 5-a şi a 6-a în centrul de comună BUNEŞTI, iar clasa a 7-a am absolvit-o la cursurile fără frecvenţă în 1961 la Zlatna.
Între 1957 şi 1961 am urmat cursurile Şcolii Profesionale de Mineri Zlatna, regiunea HUNEDOARA.
De la 1 iulie 1961 până la 18 august 1962 am lucrat ca muncitor miner la I.M.Ghe. Doja ZLATNA. Din noiembrie 1962 am lucrat ca miner la E.M. BAIA de ARIEŞ, regiunea CLUJ. În perioada 1963-1966 am urmat cursurile Liceului Seral Baia de Arieş, însă semestrul II al clasei a X-a l-am absolvit la Liceul Seral Valea Călugărească. Liceul l-am absolvit cu diploma de bacalaureat în 1972 la Liceul Real Moldova Nouă, secţia Serală.
Din noiembrie 1966 am lucrat la I.M. Moldova Nouă ca miner până în 15 septembrie 1968, când am fost selecţionat pentru şcoala de maiştri, pe care am urmat-o şi am absolvit-o în iunie 1969.
De la 1 iulie 1969 am lucrat ca maistru miner subteran până la 1 septembrie 1980, când am fost promovat maistru principal minier subteran. În toată această perioadă, până la 1 mai 1990, când m-am pensionat, am lucrat numai în cadrul Întreprinderii Miniere Moldova Nouă.
În anul 1967 m-am căsătorit cu Ana Martinovici, cu care avem doi copii:
Leonte Marius Dan, născut la 2 aprilie 1968, mecanic miner subteran până în 2006, actualmente lucreză în alt domeniu, este căsătorit şi are un copil Ovidiu, născut în 1991.
Leonte Amelia Elena, născută la 11 mai 1969, căsătorită, actualmente cetăţean al SUA, lucrează la Spitalul Municipal HARTFORD din Connecticut, fiind absolventă a unei facultăţi de management. Are un fiu, Lucas-Alexander.
Pe tot parcursul activităţii din producţie am fost colaborator al Sindicatului Miner, fiind organizator de grupă permanent, şi sporadic în conducerea superioară. Am făcut parte în permanenţă din conducerea Casei de Ajutor Reciproc din întreprindere, fiind o perioadă şi vicepreşedinte.
În permanenţă, am continuat unele activităţi extraprofesionale ca: 1963-1965 am frecventat Cenaclul Literar „PAVEL DAN” Turda, unde am debutat în 4 iunie 1963, cu poezia „Artist în minerit” în ziarul „Turda Nouă”.
Din 1976 am devenit membru al Asociaţiei Filateliştilor din România, Cercul filatelic ,,Danubius” Moldova Nouă, unde am avut diverse funcţii de conducere, fiind evidenţiat cu Diploma cu rangul Medalie de Argint de către asociaţie.
În perioada 1978-1982 am jucat şah prin corespondenţă la diverse turnee interne, printre care şi Cupa României.
După ieşirea la pensie în 1990, considerând că e necesar ca bătrânii să-şi poată apăra drepturile, am iniţiat înfiinţarea Asociaţiei Pensionarilor „Clisura Dunării” şi apoi am contribuit la fondarea Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Moldova Nouă. Ambele organizaţii au fuzionat în ianuarie 1993, având o conducere unică, al cărei preşedinte am fost ales iniţial şi reales până în prezent.
În 1994, cu ambele organizaţii, am aderat la Uniunea Generală a Pensionarilor din România, fiind ales în Consiliul Naţional în 1994 şi reales în 1998.
La alegerile locale din 1992, am fost ales consilier independent al oraşului Moldova Nouă şi apoi consilier judeţean independent pentru judeţul Caraş-Severin. Actualmente nu fac parte din niciun partid politic. Sunt membru al Alianţei pentru Pace din România, filiala Caraş-Severin. Colaborator al Asociaţiei Pro-Democraţia Club Reşiţa. De asemenea, sunt membru al Asociaţiei Amatorilor de Ştiinţă şi Cultură Bucureşti, al cărei preşedinte este profesorul Claudiu VODĂ, cunoscut autor de lucrări ştiinţifice pentru tineret.
Ca hobby, am fost şi sunt fotograf amator, iniţiind şi organizând din 1998 la Moldova Nouă Expoziţia Fotografică „Bătrânii noştri”, care are loc în fiecare an la 1 octombrie, cu prilejul Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice.
Am reuşit să-mi tipăresc creaţiile începând cu anul 1999, astfel:
- 1999 - a apărut placheta; ALB-NEGRU - poezii;
- 1999 – 2002 Colaborator la ziarele „Timpul” din Reşiţa şi „Poştaşul” din Bucureşti;
- 2000 - a apărut placheta NOSTALGII – poezii;
- 2001 - a apărut placheta VALENŢE MEDII – poezii;
- 2001 - a apărut placheta REVERII ADVERSE – poezii;
- 2002 - a apărut volumul MEDITAŢII ADMISE;
- 2004 - a apărut volumul APOGEUL METAFORIC;
- 2006 - a apărut volumul AGATE MAGICE;
- 2006 – am iniţiat apariţia volumului antologic al poeţilor de pe NET - SPIRALELE VIEŢII, Editura ANAMAROL;
- 2007 – am iniţiat apariţia volumului antologic al poeţilor de pe NET - DRUMURILE VIEŢII, Editura ANAMAROL;
- 2008 – am fost selecţionat în volumul antologic FREAMĂT DE DOR, Editura 3D, din Drobeta Turnu Severin;
- 2008 - a apărut volumul MIRAJELE ALBASTRE;
- 2008 am iniţiat apariţia volumului antologic al poeţilor de pe NET - MIRAJELE VIEŢII, care a apărut la Suceava;
- Colaborator la ziarele „Săptămânalul Clisurii” Drobeta Turnu Severin şi „Vocea Clisurii” Moldova Nouă;
- 2009 am iniţiat apariţia volumului antologic al poeţilor de pe NET – IZVOARELE VIEŢII, care a apărut la Suceava.
- 2009 Am fost inclus în volumul antologic pentru copii UNIVERSUL BUCURIEI
- 2010 apare volumul ARMONII MAJORE 2010
Începând cu anul 1999 am participat la toate ediţiile Zilelor Culturii la Moldova Nouă, prezentându-mi volumele tipărite publicului larg, dar şi invitaţilor acestor manifestări anuale.
În 08 august 2002, Consiliul Local al comunei Buneşti, judeţul Suceava mi-a acordat titlul de „Cetăţean de onoare” al acestei comune.
În februarie 2002 am fost invitat de către regretatul poet Ion CHICHERE, la Cenaclul Semenicul din Reşiţa, unde am susţinut o seară de poezie, împreună cu membrii acestui cenaclu.
Am avut diverse colaborări, începând din 1994, la ziarul „TIMPUL” din Reşiţa, în apărarea intereselor şi drepturilor pensionarilor, ca şi a tuturor persoanelor defavorizate. De asemenea, colaborez şi la postul de radio Timişoara, cu realizatorii emisiunii „Vârsta a Treia”.
Am colaborat la ziarul „POŞTAŞUL”, cât şi la alte publicaţii.
Întrând în rândul NET-iştilor, activitatea mea a fost mult uşurată prin răspândirea cu repeziciune a scrierilor personale, dar şi încurajarea celorlalţi autori tineri şi mai puţin tineri, căutând să le promovez creaţiile pe diverse site-uri, dar şi prin volumele antologice menţionate.
Mihai LEONTE
Mihai LEONTE

Numarul mesajelor : 120
Varsta : 79
Localizare : Moldova Noua ROMANIA
Data de inscriere : 09/06/2010

http://www.armbell.com/petia/

Sus In jos

Amintiri despre mine...autor Mihai LEONTE Empty Genealogia lui Mihai LEONTE, completări la biografie

Mesaj  Mihai LEONTE la data de Mier Iun 09, 2010 11:27 am

Genealogia lui Mihai LEONTE, completări la biografie

Sunt născut în zodia Capricornului, iar după zodiacul chinezesc sub semnul Dragonului de Metal. Aceste semne zodiacale mi-au purtat noroc până în prezent şi se pare că m-au plasat pe o linie a vieţii destul de favorabilă. Provin dintr-o familie de ţărani autentici din satul Petia, prin care trece un pârâu liniştit denumit simplu: Ciofu.
Bunicii mei dinspre tată se numeau Domnica şi Gheorghe LEONTE. Nu deţin alte date despre dumnealor. Tatăl meu, Vasile LEONTE, născut la 3 februarie 1917 şi decedat la 29 aprilie 1987, mai avea încă 6 fraţi. După datele pe care le deţin, ei erau: Ana, Elena, Paraschiva, Dumitru, Ioan şi Mariţa.
Ana a fost căsătorită cu Gavril IACOB, de profesie mecanic la o moară din Fălticeni.
Elena, căsătorită în satul Hârtop cu Neculai Vasilache. Satul Hârtop este vecin cu satul nostru, Petia. Tot la Hârtop, s-a căsătorit şi mătuşa Mariţa, sora cea mai mică a tatei, căsătorită cu Ilie MITREA. Paraschiva, adică mătuşa Chiţa, cum i se zicea, a fost căsătorită cu Moş Neculai TĂNASĂ, un gospodar deosebit, cu multe hectare de pământ şi multe oi. Tata lui moş Neculai, era moş Lixandru, unul dintre cei mai vestiţi ciobani ai locului. Fratele tatei, Dumitru, a murit cam timpuriu şi nu prea am amintiri despre dumnealui. Cel mai apropiat mie, a fost unchiul meu, Ioan LEONTE, născut la 21 septembrie 1923 şi decedat la 26 mai 1991, căruia toţi îi spuneau Nicuţă, fiind cel mai mic dintre băieţi. Moş Nicuţă a făcut armata la jandarmi şi apoi a lucrat în miliţie până prin 1953, de unde a fost trimis la munca de jos, la Fabrica de sticlă Turda. Pot spune fără să greşesc ca era cel mai şcolit dintre toţi ai familiei LEONTE. Dumnealui mi-a insuflat în pemanenţă dorinţa de a şti cât mai mult. Revenind la tatăl meu, ştiu că era un om simplu, adică avea 7 clase făcute în perioada interbelică, dar ştia să scrie la maşina de scris şi, datorită acestui fapt, a îndeplinit foarte mulţi ani funcţia de contabil(socotitor) la C.A.P.-ul din comuna noastră Buneşti.
Bunicii dinspre mamă ştiu doar că se numeau Ioana şi Gavril CONDURACHE. Pe bunica Ioana am prins-o în viaţă cât de cât, dar n-am apucat să mă bucur prea mult de dragostea eipe care o simţeam la acea vârstă atât de fragedă pentru mine. Simţeam ceva atât de plin, când mă aflam lângă acea fiinţă, încât mi-a dat putere mult mai târziu. Despre mama mea, Jăniţa-Elena CONDURACHE, născută la 7 august 1919 şi decedată la 23 mai 1943, nu prea am ce spune, fiindcă nici nu ştiu prea multe despre dumneaei. Mama a mai avut încă 5 fraţi: Maria, născută în anul 1911 şi decedată la 23 martie 1946, căsătorită în satul Rădăşeni cu Toader SANDU, cu care a avut 3 copii; Constantin, născut la 21 mai 1926 şi decedat la 9 octombrie 1951; Ana, născută la 5 ianuarie 1928, căsătorită cu Toader TUDOSE, nu a avut copii; Elena, născută la 28 septembrie 1929, căsătorită cu Constantin ANDRIEŞ cu care a avut 4 copii; Mariana, Ionel, Viorica şi Adrian. Elena ANDRIEŞ este cunoscută ca poeta de la Rădăşeni.
Ioan CONDURACHE, fratele mai mare al mamei, a fost căsătorit de 2 ori, având din prima căsătorie un fiu: Gheorghe CONDURACHE. Mătuşa Nastasia, născută la 18 martie 1914, şi decedată în 3 martie 1992, sora mamei, a fost căsătorită în satul Unceşti cu Toader DEDIU, care a murit pe front în al doilea război mondial, cu care a avut 4 copii: Eleonora, născută la 1 decembrie 1935 şi decedată la 7 august 2001; Nicolai DEDIU, născut la 23 noiembrie 1937 şi decedat la 1 ianuarie 2004; Vasile DEDIU, decedat, despre care nu deţin mai multe date; Maria DEDIU, născută la 11 septembrie 1943; Mătuşa Zamfira, sora mamei, a murit de tânără; Moş Ştefan CONDURACHE, născut la 5 septembrie 1921, decedat la 23 septembrie 1992, a fost căsătorit cu Mariţa BUCĂTARU, cu care a avut 3 copii: Felicia, născută la 23 septembrie 1948 decedată cam pe la 10 ani; Miluţă, născut la 20 octombrie 1951 şi Dănuţ, născut la 1 noiembrie 1958, căsătorit cu Viorica PĂIUŞ, născută la 1 martie 1961, având la rândul său 3 copii: Gavril, Anca Mihaela şi Ştefan.
Pentru conformitate, semnez cu numele întreg: LEONTE Mihai, născut la 19 ianuarie 1941, în satul Petia, comuna Buneşti, judeţul Suceava, ţara România.
Mihai LEONTE
Mihai LEONTE

Numarul mesajelor : 120
Varsta : 79
Localizare : Moldova Noua ROMANIA
Data de inscriere : 09/06/2010

http://www.armbell.com/petia/

Sus In jos

Amintiri despre mine...autor Mihai LEONTE Empty Poesía rumana de autor: Mihai Leonte

Mesaj  Mihai LEONTE la data de Lun Iun 14, 2010 11:01 pm

Amb la col•laboració d':
Àngel Brichs©️
Escriptor i crític literari
www.escriptors.com


Publicat en aquest bloc amb l'aprovació prèvia del seu autor:
www.literaturadart.blogspot.com

http://literaturadart.blogspot.com/2010/06/poesia-rumana-de-autor-mihai-leonte.html

Poesía rumana de autor: Mihai Leonte

,,Armonii Majore" es el nuevo libro del escritor y poeta rumano, Mihai Leonte. Éste, claro ejemplo de esa literatura que abrió sus puertas al término del hito de la vieja Nomenklatura, se nos muestra, a día de hoy, como un biopic personal que entraña esa sensación de vacío causada por la nostalgia de una sociedad, en este caso la rumana, que en poco más de diez años ha visto levantarse, caer y volver a desplomarse algunas de las dictaduras y democracias populares que, de una forma u otra, han protagonizado el compás político de la mayoría de los países del este de Europa durante los últimos años. Una forma, a la par objetiva y compleja que Leonte desmenuza mediante su poesía. Una poesía que, tal como se atestigua en los numerosos artículos, entrevistas e imágenes de publicaciones en prensa que aparecen en el libro, resultó ser, durante un tiempo, un álter ego de esa Rumanía de las masas, de un pueblo que vivió bajo el sino del comunismo.
Editado en este 2010 por la rumana "Editora Neutrino", en este libro se ha publicado una parte importante de la antología literaria de Leonte.

Aunque nos hubiese gustado traducirles al castellano o al inglés los poemas que publicamos a continuación, hecho que no descartamos en un futuro próximo, esperamos que aprecien su significado en la lengua original en los que fueron escritos, algo que, a modo de introducción, hemos querido hacerles más próximos mediante la reseña y nota bioblibliográfica del autor, que sí están en castellano.


AM VENIT 2009

Sunt anul două mii nouă,
Unii spun că vin cu rele,
Vă aduc belşugul vouă,
Am să vă scap de belele!

Am venit, v-am cunoscut,
Sunteţi minunaţi cu toţii,
Anul acesta-l stau, nu mult!
Din viaţă luaţi-vă noi porţii.

În viaţă ca să exişti,
Ţine răul la distanţă,
Ca să fiţi mai optimişti,
Vă las sacii cu speranţă.

AN NOU, SPERANŢE NOI

În suflete păstrăm doar puritatea,
Tot ce a fost rău nu mai rămâne,
Senini vom înfrunta realitatea,
Ce cu Noul An va veni de mâine!

Zilele vor naşte noile antreprize,
Create din sufletele optimiste,
Vom ignora ale vieţii grele crize,
Fluturând ale păcii albe batiste!

TREC SECUNDE

Secundele curg în clepsidre,
Se joacă în nepăsare intens,
Ca prin apă simpatice hidre,
În trupul Timpului imens.

Anii cei trecuţi prin viaţă,
S-au adunat în amintiri,
Cu privirea lor semeaţă,
Vor naşte noile trăiri.

31 decembrie 2008ACEL PEGAS

Acel Pegas cunoscut,
Ca fiind şi Carul Mare,
Se roteşte neîntrerupt,
În îndepărtata zare.

Nu am făcut un clasament,
Ca să-ţi aleg o cântare,
Dar ca simplu eveniment,
Pentru mine eşti CEA MARE.

Nu-ţi fac statuie din aur,
Nici cioplită în granit,
Vei rămâne al iubirii faur,
Mergând cu mine în Infinit.

Împreună pe acelaşi drum,
Sprijină-te pe al meu braţ,
Lasă-mi al tău parfum,
Să-l absorb cu nesaţ.


CREZI CĂ VIAŢA?

- Filosofule care gândeşti profund,
Crezi că viaţa este complicată?
Consideri că nu se mai ascund
Enigme nedezlegate vreodată?

- Dragul meu, pe Pământ truditor,
Îmi port gândul în adâncul străfund,
Voi rămâne un filosof gânditor,
Dar sincer, nu pot să-ţi răspund!

- Viaţa existentă e foarte complicată,
Cunoşti tu asta, desigur foarte bine,
Problema va rămâne nerezolvată,
Nu aştepta răspunsul de la mine!

DE UNDE?

De unde pui atâta soare?
De unde ai luat culoarea,
Cu nuanţă de bujor?
Zâmbetul deschis ca floarea,
Primind o nouă mângâiere,
De unde ai tu oare?
De la zei din alte ere,
Sau din plaiuri pământene
Cu Ilene Consânzene?


EXISTĂ ALT DRUM?

Uită-te la stele din cer,
Şi vezi că îţi trimit pe ele,
Toate visurile mele,
Care sigur nici nu pier.

Dispar pentru un timp,
Doar în sensul relativ,
Dar se naşte mai activ,
Alt vis, şi nu mai plâng.

Tu nu considera pierdut,
Visul care pe mine se baza,
Iubeşte-mă aşa cum sunt,
Numai o clipă, un minut!

Iar dacă voi încerca,
Pentru o clipă să te uit,
Ar fi pentru mine prea mult,
Pentru iubirea de cândva.

De ce ar trebui să şterg,
Cu nepăsare un gând senin,
Să încerc să mai revin,
N-am altă cale să merg?

Turda, 1964

Algunas notas sobre el autor...

Mihai Leonte nació en la comuna Buneşti (1941). Durante los años 1963-1965, fechas en las que frecuentó el cenáculo literario "PAVEL DAN", debutó con su poesía "Artista en Minoría", en el certámen de "Turda Nouă”. Entre algunos de sus poemarios publicados, podríamos destacar "Alb negru’’ (1999), "Nostalgii’’ (2000), "Valenţe medii’’ (2001), "Apogeul metaforic’’ (2004), entre otras muchas antologías y obras colectivas en las que se le reconoce su autoría. En el presente año 2010, se le ha publicado su último libro, "Armonii Majore", el cual hemos reseñado hoy aquí.
El apunte
Título: Armonii majore
Género: Antología poética
Autor: Mihai Leonte
Prólogo a cargo de Nicolae NICOARĂ

246 páginas aprox.
I.S.B.N. 978-973-8916-78-4

http://www.neutrino.ro

E-mail:editura@neutrino.ro
_________________________________
Copyright:

Poemas, fuente para la biografía e imagen:
Mihai Leonte©️

Introducción y reseña:
LITERATURA DEL MAÑANA©️
http://literaturadart.blogspot.com/2010/06/poesia-rumana-de-autor-mihai-leonte.html
Mihai LEONTE
Mihai LEONTE

Numarul mesajelor : 120
Varsta : 79
Localizare : Moldova Noua ROMANIA
Data de inscriere : 09/06/2010

http://www.armbell.com/petia/

Sus In jos

Amintiri despre mine...autor Mihai LEONTE Empty Te voi canta femeie...autor Mihai LEONTE

Mesaj  Mihai LEONTE la data de Dum Sept 05, 2010 5:12 pm

TE VOI CÂNTA FEMEIE

Femeie, pentru a te cânta,
Nu avem destule instrumente,
Rămânem doar a te contempla,
Cu cele mai simple sentimente.

Femeie, lumea vine de la tine,
E în continuă, veşnică mişcare,
Adusă din ieri, plecată spre mâine,
Succesiune de vieţi viitoare.

Femeie, te iubim aşa cum eşti,
Plecăm din tine, fiindu-ne mamă,
Prin lume simplu călătoreşti,
Până veşnicia iar te cheamă.
Mihai LEONTE
Mihai LEONTE

Numarul mesajelor : 120
Varsta : 79
Localizare : Moldova Noua ROMANIA
Data de inscriere : 09/06/2010

http://www.armbell.com/petia/

Sus In jos

Amintiri despre mine...autor Mihai LEONTE Empty Re: Amintiri despre mine...autor Mihai LEONTE

Mesaj  victoria preotesescu la data de Lun Sept 06, 2010 12:34 pm

Photobucket" alt="" />
multumiri...frumos omagiu!
victoria preotesescu
victoria preotesescu

Numarul mesajelor : 61
Varsta : 68
Localizare : Valea Mare, Dambovita
Data de inscriere : 13/06/2009

Sus In jos

Amintiri despre mine...autor Mihai LEONTE Empty Calendar aniversar Mihai LEONTE la 70 ani

Mesaj  Mihai LEONTE la data de Vin Dec 03, 2010 8:35 am

Va ofer calendarul meu aniversar Mihai LEONTE 2011

http://en.calameo.com/books/00013676936905ba888ad
Mihai LEONTE
Mihai LEONTE

Numarul mesajelor : 120
Varsta : 79
Localizare : Moldova Noua ROMANIA
Data de inscriere : 09/06/2010

http://www.armbell.com/petia/

Sus In jos

Amintiri despre mine...autor Mihai LEONTE Empty Anii au trecut...autor Mihai LEONTE

Mesaj  Mihai LEONTE la data de Mar Ian 18, 2011 6:17 pm

http://en.calameo.com/books/0001367698cdb700cac75
***
ANII AU TRECUT

Anii au trecut, ca fulgi în zbor,
Dar orice zbor are splendoare,
Timpul veşnic, este trecător,
Căci orişice se naşte moare!

E o simplă pură, constatare,
A unui filosof din antichitate,
Care a avut dreptate foarte mare,
Sintagma a rămas de actualitate!

Noi spunem a mai trecut un an,
Cât ne-a costat şi cât am cheltuit?
În viitor poate fi un simplu ban,
Pe care noi l-am fi economisit!

Dar ca să fiu în tonul multelor urări,
Pe care le-am primit sau le primesc,
Fiind în pragul unei noi aniversări,
Declar; PRIETENI VĂ IUBESC.

Ianuarie 2011 Moldova Veche
Mihai LEONTE
Mihai LEONTE

Numarul mesajelor : 120
Varsta : 79
Localizare : Moldova Noua ROMANIA
Data de inscriere : 09/06/2010

http://www.armbell.com/petia/

Sus In jos

Amintiri despre mine...autor Mihai LEONTE Empty La multi ani!

Mesaj  Mariana Bendou la data de Vin Ian 21, 2011 10:08 pm

Felicitari pentru bogata dumneavoastra activitate literara, domnule Mihai Leonte! La multi ani si la multe alte realizari frumoase!Iata si un modest cadou aniversar, macar asa, ca de la Capricorn la Capricorn...

Amintiri despre mine...autor Mihai LEONTE Lamultianiv
Mariana Bendou
Mariana Bendou

Numarul mesajelor : 49
Varsta : 57
Localizare : Onesti
Data de inscriere : 28/11/2010

http://www.rondefrancophone.ning.com, www.marianadima.canalblog.

Sus In jos

Amintiri despre mine...autor Mihai LEONTE Empty Re: Amintiri despre mine...autor Mihai LEONTE

Mesaj  Mihai LEONTE la data de Sam Ian 22, 2011 7:57 pm

Multumesc distinsa Mariana BENDOU pentru acest mesaj.
Va doresc implinirea tuturor dorintelor dumneavoastra.
Mihai LEONTE
Mihai LEONTE

Numarul mesajelor : 120
Varsta : 79
Localizare : Moldova Noua ROMANIA
Data de inscriere : 09/06/2010

http://www.armbell.com/petia/

Sus In jos

Amintiri despre mine...autor Mihai LEONTE Empty Re: Amintiri despre mine...autor Mihai LEONTE

Mesaj  Zaraza Catarig la data de Mar Feb 01, 2011 5:10 pm

Va salut cu drag, domnule Mihai Leonte!
Noi ne cunoastem de pe alt forum, unde sunt zaraza26.
Toate cele bune!
Zaraza Catarig
Zaraza Catarig

Numarul mesajelor : 38
Varsta : 54
Localizare : Nasaud
Data de inscriere : 01/02/2011

http://www.hapleasifrosa.blogspot.com

Sus In jos

Amintiri despre mine...autor Mihai LEONTE Empty Re: Amintiri despre mine...autor Mihai LEONTE

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum