Ultimele subiecte
» „Flori de piatră-Bijoux" albumul II-bijuterii artizanale marca Didina Sava
Ieri la 6:20 am Scris de Didina Sava

» Decorațiuni din fetru
Ieri la 2:02 am Scris de Didina Sava

» Mihaela Moşneanu
Mar Dec 12, 2017 6:09 am Scris de Mihaela Moşneanu

» „Flori de piatră-Bijoux" albumul I-bijuterii artizanale marca Didina Sava
Lun Mar 13, 2017 5:15 am Scris de Didina Sava

» Heraclidul Alb roman semi-SF
Lun Iul 11, 2016 1:43 pm Scris de Varganici Costica

» Singurătăţile noastre-Titi Nechita
Sam Mar 19, 2016 2:03 am Scris de tyk

» Gustări şi aperitive
Lun Feb 01, 2016 8:59 am Scris de Didina Sava

» Dorina Neculce
Sam Mar 14, 2015 3:42 pm Scris de Dorina Ciocan

» Mihai LEONTE poetul armoniei si al optimismului...
Dum Noi 30, 2014 11:46 am Scris de Mihai LEONTE

Facebook





Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Web Trafic
Site-uri preferate
Retete culinare
Reţele de socializare
Parteneri
forum gratuit

Muraturi in otet si in saramura-alte preparate(conserve din legume) pentru iarna

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Muraturi in otet si in saramura-alte preparate(conserve din legume) pentru iarna

Mesaj  anton paraschiva la data de Vin Oct 08, 2010 12:13 am

Accesand acest link http://floridepiatrabijoux.forumgratuit.ro/f14-arta-culinara
ajungeti pe interfata topicului meu de arta culinara, de unde puteti alege spre vizulalizare diverse categorii cum ar fi:

-mancaruri rapide si traditionale,
-supe, borsuri ciorbe de legume si cu carne
-Placinte aperitiv cu diverse umpluturi de frupt si de post
-sufleuri, budinci, musacale
-Muraturi in otet si in saramura-alte preparate(conserve din legume) pentru iarna
-Preparate de post (salate, zacuscă, mancaruri ,etc....)
-Dulciuri rapide,prajituri de frupt si de post si alte deserturi traditionale
-Cozonacul,pasca si placintele moldovenesti
Dulceţuri tradiţionale, siropuri, gemuri, compot pt.iarna şi fructe confiate.




Gogosari la otet pentru sezonul alb

Ingrediente

1 kg gogsari rosii taiati "feliute"
100 ml otet 9 grade
100 g miere sau zahar
10 g sare pentru conserve(fara iod)
2 foi de dafin
10 boabe piper
2 ardei iuti(daca va plac)

Proces tehnologic


se spala si se taie gogosarii(se cantaresc sa fie un kg dupa ce sunt taiti).Se topeste mierea (zaharul) si sarea in otet,la cald(se poate pune vasul cu miere sare si otet in alt vas in care clocoteste apa),se adauga gogosarii,piperul,dafinul.Se amesteca cu o lingura de lemn totul,se lasa 1/2 ora sa se "zemuiasca" gogosarii apoi se pune compozitia in borcane si deasupra un ardei iute.Se sigileaza sa nu patrunda aerul pentru a nu fermenta.Sunt murati dupa circa 30 de zile de stat la intuneric in camara.
Va asigur de pe acum ca "va lasa gura apa" !
avatar
anton paraschiva

Numarul mesajelor : 16
Varsta : 65
Localizare : Iasi
Data de inscriere : 08/06/2009

http://www.ganoexcel.com.ro/2451

Sus In jos

Re: Muraturi in otet si in saramura-alte preparate(conserve din legume) pentru iarna

Mesaj  Ovidiu Raul Vasiliu la data de Vin Oct 08, 2010 3:25 am

iamiiiii!..Vreau şi eu salată de asta!.. Very Happy bounce
avatar
Ovidiu Raul Vasiliu
moderator bloguri

Numarul mesajelor : 728
Varsta : 42
Localizare : Iasi
Data de inscriere : 28/08/2010

Sus In jos

Muraturi in otet si in saramura-alte preparate pentru iarna

Mesaj  Didina Sava la data de Vin Aug 19, 2011 8:09 am



Castraveti murati in saramura pentru iarna



Ingrediente


-5 kg castraveti cat mai proaspeti cu coaja subtire si ei cat mai mici- incap in trei borcane de cate trei kg borcanul
-2 morcovi mari taiati rondele
-2 bucati de telina cu radacina,lujeri si frunze
-2 caciulii de usturoi
-o sfecla rosie daca va place moarea sa fie rosie
-3 litri apa in care se adauga cate 30 grame de sare grujoasa fara iod la litru (o lingura mare cu varf)
-boabe de piper mozaic, cate un cuisor pt litru de apa
-cate o radacina de hrean si un ardei iute pentru fiecare borcan de 3 kg
-crengute de marar cu seminte uscate ajunse la maturitate( pt a fi aromate puternic)
-crengute de cimbru

Mod de preparare


Se spala castravetii in mai multe ape si se lasa la scurs.Se curata morcovul, hreanul, telina, usturoiul.Se taie morcovul,radacina de telina si sfecla rondele.Se pune trei -patru litri de apa la clocotit cu sarea de bucatarie si anume cate o lingura mare de inox plina cu varf de sare,sau se cantareste cate 30 grame la litrul de apa.In apa la clocotit eu pun piperul ,cuisoarele,cimbrul si crengile de marar cu seminte.
Asez castravetii in borcane alternativ cu rodelele de morcov, rondelele de telina, lujerii de telina, cateii de usturoi,frunzele de telina si optional rondelele de sfecla rosie.La mijlocul borcanului se pune un ardei iute si radacina de hrean taiata in doua pe lungime.Cand saramura clocoteste,torn asa fierbinete peste catraveti in borcane.Am grija sa pun niste lame de cutit sub borcane pt a nu crapa borcanele.Acopar cu o farfurioara, pana se racoreste, apoi leg cu celofan si las pe masa din bucatarie trei patru zile.
In fiecare zi scutur borcanele de mai multe ori pe zi, ca sa se amestece, sa se plitoceasca moarea care intra in fermentatie.Observ cum castravetii isi schimba culoarea treptat adica se ingalbenesc.Intrucat incepe sa fermenteze e posibil ca moarea din borcane sa dea pe de laturi, de aceea asez borcanele in niste vase.Eu dupa3 zile scurg toata moarea si o mai clocotesc o data dupa care o torn iar fierbinte peste castravetii care s-au lasat deja si se aseaza mai bine in borcan.In moare pun acum doar,la a doua oparire pentru fiecare litru de moare cate o aspirina netamponata.Leg borcanele definitiv, le capsez sau le pun capacul cu filet, si le bag in camara la intuneric.Nu le mai deschid decat in momentul in care incep sa consum muraturile.








Ultima editare efectuata de catre Didina Sava in Mier Oct 05, 2011 9:09 pm, editata de 3 ori
avatar
Didina Sava
Initiator forum

Numarul mesajelor : 3526
Varsta : 52
Localizare : Iasi
Data de inscriere : 01/06/2009

http://floridepiatrabijoux.forumgratuit.ro/pagini-personale-ale-

Sus In jos

Muraturi asortate in saramura

Mesaj  Didina Sava la data de Mar Aug 23, 2011 10:07 am

Ingrediente


-castraveti cat mai proaspeti si cat mai verzi cu cat mai multe buburuze pe coaja
-o capatina conopida
-morcov
-cativa dovlecei subtiri si lungi
-o caciulie usturoi
-30 grame sare la litrul de apa
-frunze de telina ,boabe de piper,ardei iute,cimbru si crengi de marar cu samanta ajunsa la maturitate
cate o aspirina pentru fiecare litru de apa

Mod de preparare ca in reteta de mai sus


avatar
Didina Sava
Initiator forum

Numarul mesajelor : 3526
Varsta : 52
Localizare : Iasi
Data de inscriere : 01/06/2009

http://floridepiatrabijoux.forumgratuit.ro/pagini-personale-ale-

Sus In jos

Ardei copti conservati pt iarna

Mesaj  Didina Sava la data de Vin Sept 09, 2011 9:41 pm

Ingrediente

-ardei gras, sau
-gogosari, sau
-ardei Kapia
-sare


Mod de preparare


Se coc pe tabla ardeii,gogosarii,se curata de coji si seminte.Se aseza in borcane cu putina sare de bucatarie neiodata.Se toarna peste ardei sucul lor propriu, si se leaga sau infileteaza borcanele. Se fierb in baine marie. Acesti ardei astfel conservati sunt deosebit de gustosi, fiind consumati iarna in salata cu otet si ulei sau cu smantana si mamaliguta sau se folosesc la diferite sufleuri, pizza, budinci de legume, etc. Sunt mult mai gustori decat cei conservati prin inghetare, pt ca isi pastreaza gustul si aroma foarte bine,


avatar
Didina Sava
Initiator forum

Numarul mesajelor : 3526
Varsta : 52
Localizare : Iasi
Data de inscriere : 01/06/2009

http://floridepiatrabijoux.forumgratuit.ro/pagini-personale-ale-

Sus In jos

Sos de gogosari pt tocanite,iahnii, ciorbe,etc

Mesaj  Didina Sava la data de Mier Sept 14, 2011 11:10 am

Ingrediente


-2 Kg gogosari
-0,5 kg ceapa
-1kg rosii
-boabe de piper
-100 ml ulei
-sare dupa gust

Mod de preparare


Se taie gogosarii fideluta si ceapa pestisori.Se pune cu putina sare si uleiul la inabusit acoperit, in vas cu fund gros, la foc mic.Rosiile se oparesc pt a putea fi decojite.Se taie cubulete care se scurg un pic de zeama limpede intr-o sita.Cand gogosarii si ceapa sunt fierti se pun cuburile de rosii,sarea piperul.Se mai scade la foc mic.Se pun in borcane mici cu filet, de fierbinti si se fierb in baie de abur.Pt 6 borcanele va trebuie fix doua ore de cand v-ati apucat sa spalati legumele pana puneti borcanele la fiert .Se fierb in baie de abur maximum o ora, avand grija sa tot completam apa ce se evapora.Se folosesc adaugandu-se la final inainte de ultimul clocot in ciorbe, tocanite, iahnie,etc.








avatar
Didina Sava
Initiator forum

Numarul mesajelor : 3526
Varsta : 52
Localizare : Iasi
Data de inscriere : 01/06/2009

http://floridepiatrabijoux.forumgratuit.ro/pagini-personale-ale-

Sus In jos

Zacusca pentru iarna(de ciuperci si de vinete)

Mesaj  Didina Sava la data de Mier Sept 21, 2011 10:02 pm

Zacusca pentru iarna(de ciuperci si de vinete)


Ingrediente

5-6 Kg de gogosari in amestec cu ardei Kapia copti si curatati
2,5 kg ceapa taiata pestisori
3 kg de vinete coapte sau 2 kg de ciuperci de cultura (champinioane) -taiate fideluta
2 kg de rosii din care se prepara suc .
1/2 litru de ulei
sare ,piper boabe asortat(rosu ,alb verde ,negru ),2-3 foi de dafin

Preparare

se pune ceapa la inabusit in toata cantitatea de ulei la foc mic si vasul acoperit eventual pus pe niste table astfel incat ceapa sa se patrunda incet in sucul propriu si ulei.E bine ca ceapa sa fie frecata cu sare inainte de a se pune la foc .

Pentru zacusca cu ciuperci ,acestea se pun la foc in ulei odata cu ceapa si se fierb pana sunt patrunse bine



Dupa ce, ceapa este gata se adauga vinetele sau dupa caz (la zacusca de ciuperci ) doar ardeii copti taiati fasii sau dati prin masina de tocat
Se fierb indelung la foc mic cu vasul descoperit ca zacusca sa scada



Separat se fierbe ca sa scada adica sa fie cat mai gros si sucul de rosii



Se adauga sucul de rosii scazut in zacusca, se pun boabele de piper ,dafinul si se mai fierbe pana scade bine si iese uleiul deasupra.Cand e aproape gata se potriveste de sare.

Cat este inca fierbinte adica aproape imediat ce este gata se pune in borcane sterlizate 10 minute in cuptor si cu capacele oparite si se pune la fiert in bain marie in apa fiebinte sa nu crape borcanele



Se fierbe doua ,trei ore completand mereu apa care s-a evaporat in vas cu apa fierbinte pt a nu crapa borcanele

Din aceste cantitati ies 8 borcane mari de fiecare fel de zacusca asa cum veti vedea in fotografia de mai jos



Borcanele se tin in camara sau in spatii reci si intunecate .Rezista daca sunt bine sterlizate si le tineti la intuneric si loc racoros pana in postul Sfintilor Petru si Pavel si mai tarziu.

Pofta buna si spor la treaba !






Ultima editare efectuata de catre Didina Sava in Mier Sept 21, 2011 10:36 pm, editata de 1 ori
avatar
Didina Sava
Initiator forum

Numarul mesajelor : 3526
Varsta : 52
Localizare : Iasi
Data de inscriere : 01/06/2009

http://floridepiatrabijoux.forumgratuit.ro/pagini-personale-ale-

Sus In jos

Zacusca de ghebe(opintici)

Mesaj  Didina Sava la data de Mier Sept 21, 2011 10:03 pm

Ingrediente
6 Kg de gogosari in amestec cu ardei Kapia copti si curatati
2,5 kg ceapa taiata pestisori
3 kg de ghebe proaspete
2 kg de rosii din care se prepara suc .
pana la un litru de ulei
sare ,piper boabe asortat(rosu ,alb verde ,negru ),2-3 foi de dafin

Mod de preparare


Se aleg si curata ghebele care apoi sa spala macar in 5-6 ape adica pana ramane apa limpede.
Acestea se oparesc in putina apa cu sare.Dupa ce le-am oparit se spala iar in cateva ape pt a scapa de mucilagiul ce il contin.Daca nu se spapa ghebele oparite, zacusca nu va fi gustoasa.
Dupa ce am limpezit ghebele de mucilagii ii tragem prin masina de tocat.Daca avem ghebe mai mici ,se lasa asa intregi prin zacusca ,netocati prin masina.Ceapa se taie pestisori si se pune la topit odata cu ghebele tocate in ulei pana la un litru ,vreo 900 ml.
Ardeii copti se trag prin masina de tocat(sau daca ai timp se taie cu cutitul-e placut sa gasesti fasii de ardeii prin zacusca) se adauga in oala cu zacusca doar dupa ce, ceapa s-a topit foarte bine.Se pun boabele de piper si dafinul si se adauga sucul de rosii foarte bine scazut separat ca sa nu lungim zacusca sau sa fim obligati sa o tinem mult pe foc la scazut.Se potriveste de sare.Se pune de fierbinte in borcane fiebinti sterlizate in cuptor .Se fierbe imediat in bain marie,cu apa fierbinte incalzita in prealabil sa nu crape borcanele,cel putin doua ore,de cand au inceput sa clocoteasca .Se completeaza mereu cu apa fierbinte ,apa evaporata din vasul in care se fierb.Se tine la loc intunecos si racoros.
Va doresc pofta buna !










Ultima editare efectuata de catre Didina Sava in Mier Sept 21, 2011 10:36 pm, editata de 1 ori
avatar
Didina Sava
Initiator forum

Numarul mesajelor : 3526
Varsta : 52
Localizare : Iasi
Data de inscriere : 01/06/2009

http://floridepiatrabijoux.forumgratuit.ro/pagini-personale-ale-

Sus In jos

Zacusca de ardei Kapia,vinete si morcov (pentru iarna)

Mesaj  Didina Sava la data de Mier Sept 21, 2011 10:20 pm

Ingrediente

-10 kg ardei Kapia copti pe tabla si curatati
-6 kg de vinete coapte pe flacara, curatate si scurse
-3 kg de ceapa taiata pestisori
-2kg de morcov ras pe razatoarea mare
-3/4 kg de rosii date la separator
-1,5 litri ulei de floarea soarelui
-sare,
-piper
-foi de dafin


Mod de preparare

Se coc ardeii, se curata de coaja si seminte, se taie cubulete.Se coc vinetele pe flacara ca sa iasa albe, se curata se lasa la scurs, si apoi se taie si ele din cutit cubulete.
Se curata ceapa, se taie pestisori si impreuna cu morcovul dat pe razatoarea mare se pune in toata cantitatea de ulei in vas cu fund gros, pe table, la foc mic, la inabusit.Procedam asa cu rabdare ca legumele sa lase apa lor si sa nu se prinda pe fund. Cand sunt inmuiate punem ardei si vinetele, boabele de piper si dafinul. Rosiile trase la separator se fierb separat sa se scada sucul, cat puteti de mult. Se adauga in zacusca. Se mai fierbe pana considerati ca a scazut destul. Se pune in borcane cu filet si se fierbe in baie de abur maxim doua ore de cand a inceput sa fiarba si continutul borcanelor in vasul in care care ati pregatit baia de aburi. Apa evaporata se completeaza mereu cu alta calda, astfel incat borcanele sa fie scufundate mereu pana la nivelul capacului in apa.O astfel de zacusca asa sterlizata tine in camara, la racoare si intuneric si un an de zile fara sa isi schimbe gustul si culoarea

Din aceste cantitati ies 17 borcane de 800 grame (780g cat au acum).











Ultima editare efectuata de catre Didina Sava in Dum Aug 19, 2012 5:13 am, editata de 2 ori
avatar
Didina Sava
Initiator forum

Numarul mesajelor : 3526
Varsta : 52
Localizare : Iasi
Data de inscriere : 01/06/2009

http://floridepiatrabijoux.forumgratuit.ro/pagini-personale-ale-

Sus In jos

Zacusca de fasole boabe (pentru iarna)

Mesaj  Didina Sava la data de Dum Sept 25, 2011 7:04 am

Ingrediente

-12 kg ardei Kapia si gogosari copti pe tabla si curatati
-2 kg de fasole boabe
-3 kg de ceapa taiata pestisori
-2kg de morcov ras pe razatoarea mare
-4 kg de rosii date la separator
-1,8 litri ulei de floarea soarelui
-sare,
-piper
-foi de dafin

Mod de preparare


Se alege fasolea, se spala, si se pune in apa la inmuiat pentru circa 10-12 ore.
Se coc ardeii si gososarii, se curata si se dau prin masina de carne. Se curata ceapa, se taie pestisori.Morcovul se curata si se rade pe razatoarea mare.
Se fierbe fasolea, schimband apa de cateva ori. Eu o schimb de trei ori. Fasolea se fierbe simplu in apa. Cand este gata se scurge apa, se lasa la racorit si se da apoi prin masina de carne sau se sfarma cu robotul. Este bine ca fasolea sa o pregatiti cu o zi inainte, si ardeii sa ii coaceti si curatati tot cu o zi inainte, pentru ca fierberea fasolii fiind mai migaloasa este greu sa cuprinzi toate etapele intr-o zi.
Ceapa taiata pestisori impreuna cu morcovul si ardeii tocati se pun impreuna in toata cantitatea de ulei la foc mic la fiert, in vase cu fund gros si pe table, pentru evita sa se arda zacusca.Cand ceapa este inumaiata se adauga si piureul de fasole.Se amesteca foarte bine, si cu rabdare pentru a se omogeniza.Se pune piperul,dafinul si se mai fierbe la foc mic.Cand consideram ca e suficient de scazuta adaugam sucul de rosii pe care l-am fiert si pe acesta separat pentru a-l ingrosa. Se aduaga sarea, si se mai fierbe cat credem noi. Se pune in borcane cu filet, se fierbe in baie de abur maximum 2 ore.



avatar
Didina Sava
Initiator forum

Numarul mesajelor : 3526
Varsta : 52
Localizare : Iasi
Data de inscriere : 01/06/2009

http://floridepiatrabijoux.forumgratuit.ro/pagini-personale-ale-

Sus In jos

Gogosari la otet-pentru iarna

Mesaj  Didina Sava la data de Dum Oct 02, 2011 4:39 am

Ingrediente

6 kg de gogosari
-un litru otet de 9 grade
-un kg de zahar
-piper mozaicat (rosu, negru, alb,verde)
-foi de dafin
-3 linguri mari cu varf de sare de muraturi (fara iod)

Mod de preparare

Se spala gogosarii, se curata de cotoare si se taie cu precadere in jumatati.Se fierbe un litru de otet de noua grade cu un kg de zahar si cu trei linguri cu varf cu sare.In otet se adauga boabe de piper si foi de dafin. Se oparesc pe rand in otetul astfel pregatit, in clocot, gogosarii. Nu se tin prea mult sa nu se inmoaie. Dupa ce scoatem o tura asteptam iar sa clocoteasca otetul si apoi punem alt rand de bucati de gogosar la oparit. Dupa ce i-am oparit ii scoatem la racit intr-un lighean.Cand s-au racit ii mutam cu grija in alt lighean si scurgem zeama lasata la fundul ligheanului.Gogosarii opariti se lasa asa in lighean pana a doua zi. Zeama recuperata de la fundul ligheanului se pune la fiert in vasul cu otet si se mai da un clocot bun, final, la tot.
A doua zi gogosarii se aseaza in borcane nu prea apasati si deasupra lor se pune cate o vergea de lemn, niste betisoare de lemn care le-am oparit in prealabil in apa clocotita.
Eu nu diluiez deloc otetul cu apa intrucat la oparit gogosarii lasa ei apa si astfel s-ar taia prea mult taria otetului.Se toarna otetul rece avand grija sa fie acoperiti toti gogosarii.Se leaga cu celofan si se dau la camara la intuneric pentru murat.
Aici eu am facut si un borcan de gogosari umpluti cu bobite de struguri negri.Am ales strugurii i-am oparit la final in otet, i-am lasat la racorit, am umplut gaocile de gogosar si le-am pus cu grija in borcane. Am turnat otet. Asa gogosarii se pot umple cu : conopida, prune,ciupercute,etc....
Aceasta reteta de gogosari este una pt gogosari mai dulci la gust.Eu nu prea ageez foarte acru si imi place sa mananc acesti gogasari iarna uneori asa ca desert, de aceea nu ii fac nici prea iuti, adica nu adaug hrean sau ardei iute.Intotdeauna se nimereste cate unul sau doi gogosari iuti care sunt suficienti sa dea savoare potrivita otetului.







avatar
Didina Sava
Initiator forum

Numarul mesajelor : 3526
Varsta : 52
Localizare : Iasi
Data de inscriere : 01/06/2009

http://floridepiatrabijoux.forumgratuit.ro/pagini-personale-ale-

Sus In jos

Vinete conservate pentru iarna la borcane

Mesaj  Didina Sava la data de Dum Aug 19, 2012 4:44 am

Se coc vinetele rapid direct pe flacara.Se curata de fierbinti, se lasa la scurs.dupa ce s-au scurs bine se aseza in borcane sterlizate. Se infileteaza borcanele si se fierb in baie de abur sau se tin in cuptor la sterlizat. Atentie!... vinetele sunt sensibile trebuie bine fierte, sterlizate, ca sa nu fermenteze. Se tin in camara la intuneric pana se consuma.







Ultima editare efectuata de catre Didina Sava in Vin Aug 24, 2012 10:35 pm, editata de 1 ori
avatar
Didina Sava
Initiator forum

Numarul mesajelor : 3526
Varsta : 52
Localizare : Iasi
Data de inscriere : 01/06/2009

http://floridepiatrabijoux.forumgratuit.ro/pagini-personale-ale-

Sus In jos

Ketchup

Mesaj  Didina Sava la data de Vin Aug 24, 2012 3:58 am

Ketchup






Ingrediente:


10 kg rosii,
5 kg gogosari sau ardei capia rosii,
1 cana otet,
1 cana zahar,
1 cana ulei,
6-7 linguri de sare neiodata,
Piper macinat
Ardei iuti dupa gust,
4 linguri praf de cimbru
un borcan de 350 grame cu mustar


Mod de preparare:

Rosiile se dau prin masina de rosii, iar sucul se fierbe pana devine foarte gros. Ardeii sau gogosarii se coc, se curata si apoi se dau prin masina de tocat. Suvitele de ardei iute se fierb in suc, apoi se scot. In sucul ingrosat se adauga, piperul, sarea, uleiul, otetul, mustarul, cimbru si ardeii copti. Se fierb toate inca o jumatate de ora dupa ce compozitia a inceput sa clocoteasca. Se mai gusta de sare si, daca este necesar, se mai adauga o lingura, doua. Se pune in recipiente mici cat timp este inca fierbinte, se pun capacele si se fierb sticlele in bain-marie sau se dau la cuptor si se sterlizeaza pt circa o ora ka foc potrivit.Acest sos este un sos universal ce poate servi la cartofi prajiti, la oua ochiuri, omlete, friptura, cremvursti, la pizza, paste si chiar in diverse mancaruri cu sos rosu.





avatar
Didina Sava
Initiator forum

Numarul mesajelor : 3526
Varsta : 52
Localizare : Iasi
Data de inscriere : 01/06/2009

http://floridepiatrabijoux.forumgratuit.ro/pagini-personale-ale-

Sus In jos

Re: Muraturi in otet si in saramura-alte preparate(conserve din legume) pentru iarna

Mesaj  Ovidiu Raul Vasiliu la data de Dum Aug 26, 2012 10:04 am

Wow!.. Ce de bunătăţi!.. Am nişte cârnaţi de porc şi tocmai mă gândeam la ceva gogoşari în oţet şi când colo, "lupul" a apărut în monitor. Smile

_________________

avatar
Ovidiu Raul Vasiliu
moderator bloguri

Numarul mesajelor : 728
Varsta : 42
Localizare : Iasi
Data de inscriere : 28/08/2010

Sus In jos

Gogosari in sos la borcane pt iarna

Mesaj  Didina Sava la data de Mar Aug 28, 2012 8:21 am

Ingrediente

4 kg gogosari cruzi curatati si taiati felii potrivite,
250 g apa,
250 g ulei.250 g otet,
250 g zahar,
4 linguri mari cu mustar ,
400 g bulion,
2 linguri mari sare pt muraturi,
boabe piper,
foi dafin .

Mod de preparare

Se amesteca toate si se face un sos care se fierbe 30 minute amestecand des. Se adauga apoi gogosarii si se amesteca cu sosul continuand fierberea pana se ridica sosul deasupra. Se pune in borcane care se sterlizeaza in cuptor.Se tin la intuneric in camara.





Ultima editare efectuata de catre Didina Sava in Mar Dec 04, 2012 8:44 am, editata de 3 ori
avatar
Didina Sava
Initiator forum

Numarul mesajelor : 3526
Varsta : 52
Localizare : Iasi
Data de inscriere : 01/06/2009

http://floridepiatrabijoux.forumgratuit.ro/pagini-personale-ale-

Sus In jos

ghebe (opintici) conservate in saramura pt iarna

Mesaj  Didina Sava la data de Dum Noi 25, 2012 9:54 am

Se curata ghebele cu atentie.Se spala in mai multe ape.Se oparesc in apa clocotita cu sare.Se iau cu paleta, nu se rastoarna in sita pt ca lasa un mâl la fundul oalei.Se aseaza in borcane si deasupra se toarna apa fiarta cu sare, dupa gust .Se infileteaza borcanel si se strelizeaya in cuptor. Se tin in camara la intuneric si doi ani.


ghebe la spalat

ghebe oparite


avatar
Didina Sava
Initiator forum

Numarul mesajelor : 3526
Varsta : 52
Localizare : Iasi
Data de inscriere : 01/06/2009

http://floridepiatrabijoux.forumgratuit.ro/pagini-personale-ale-

Sus In jos

Re: Muraturi in otet si in saramura-alte preparate(conserve din legume) pentru iarna

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum