Ultimele subiecte
» Decorațiuni din fetru
"PIATRA" DE CRACIUN Icon_minitimeIeri la 1:55 pm Scris de Didina Sava

» „Flori de piatră-Bijoux" albumul II-bijuterii artizanale marca Didina Sava
"PIATRA" DE CRACIUN Icon_minitimeSam Mar 28, 2020 5:24 pm Scris de Didina Sava

» Roxana Elena Sava-lucrari de arta plastica personale
"PIATRA" DE CRACIUN Icon_minitimeJoi Ian 16, 2020 8:12 pm Scris de Didina Sava

» Mihaela Moşneanu
"PIATRA" DE CRACIUN Icon_minitimeVin Feb 23, 2018 6:30 pm Scris de Mihaela Moşneanu

» „Flori de piatră-Bijoux" albumul I-bijuterii artizanale marca Didina Sava
"PIATRA" DE CRACIUN Icon_minitimeLun Mar 13, 2017 3:15 pm Scris de Didina Sava

» Heraclidul Alb roman semi-SF
"PIATRA" DE CRACIUN Icon_minitimeMar Iul 12, 2016 12:43 am Scris de Varganici Costica

» Singurătăţile noastre-Titi Nechita
"PIATRA" DE CRACIUN Icon_minitimeSam Mar 19, 2016 12:03 pm Scris de tyk

» Gustări şi aperitive
"PIATRA" DE CRACIUN Icon_minitimeLun Feb 01, 2016 6:59 pm Scris de Didina Sava

» Dorina Neculce
"PIATRA" DE CRACIUN Icon_minitimeDum Mar 15, 2015 1:42 am Scris de Dorina Ciocan

Facebook- Flori De Piatră Bijoux
https://www.facebook.com/floridepiatrabijoux/
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Site-uri preferate
Retete culinare
Reţele de socializare
Parteneri
forum gratuit

"PIATRA" DE CRACIUN

In jos

"PIATRA" DE CRACIUN Empty "PIATRA" DE CRACIUN

Mesaj  anton paraschiva la data de Mier Dec 28, 2011 10:28 am

și care nu îți mai este de nici un folos? Călătoria cu viteza iubirii prin 2012 va fi una cu totul specială, așa încât a sosit timpul să mai verifici încă o dată ceea ce dorești să iei cu tine! Ori de câte ori ducem cu noi prea multe bagaje psihice, noi riscăm să nu fim prezenţi în momentul PREZENT (ACUM!). Insistenţa noastră de a căra după noi tot felul de lucruri personale, oriunde ne-am duce, ne face să ratăm oportunităţile minunate care ne apar în viaţă. Bagajele psihice pot avea toate formele şi mărimile, solicitându-ne cel puţin tot atâta energie ca şi un bagaj fizic uriaş. Ele se manifestă sub forma convingerilor şi sensibilităţilor egoului, dramelor din trecut, agendelor secrete, manipulărilor subtile, dorinţelor mărunte, rănilor percepute, nevoilor „speciale”, comparaţiilor, competiţiilor şi altor tipare negative de control.
Noi cheltuim foarte multă energie pentru a transporta aceste bagaje inutile de colo-colo. Ele ne împovărează nu doar pe noi, ci şi pe cei din jurul nostru. Numărul bagajelor pe care le ducem cu noi este revelat de: oftaturile, crizele şi minciunile din viaţa noastră. Bagajele psihice includ toate: ataşamentele nerostite, judecăţile critice, atitudinile, dezamăgirile, temerile, disconforturile, barierele protectoare, remarcile sarcastice, manevrele de izolare şi agendele necinstite sau inconştiente pe care le târâm după noi de-a lungul călătoriei noastre de zi cu zi.
Inutil să mai spun, împachetarea şi târârea acestor lucruri inutile oriunde ne-am duce nu face decât să ne împovăreze, să ne încetinească şi să ne priveze de conştiinţa momentului prezent. Cu alte cuvinte, ele ne scot din armonia fluxului universal, şi din păcate fac acelaşi lucru şi cu cei din jurul nostru.
Renunţă la control şi “lasă-te dus de val”!
Este uşor să îţi dai seama dacă duci după tine prea multe lucruri în călătoria ta prin viaţă. Ori de câte ori călătoreşti cu bagaje psihice nenecesare, mintea îţi este agitată, împovărată şi iritabilă, iar inima goală şi închisă. Cu cât vei călători cu mai puţine bagaje, eliberat de diferitele poveri psihice, ataşamente, aşteptări şi nevoi ale egoului tău, cu atât mai magică ţi se va părea viaţa. Călătoria cu bagaje puţine este foarte eliberatoare. Ea creează o vibraţie pozitivă care îţi înconjoară literalmente corpul şi atrage în viaţa ta experienţe fericite, uneori de-a dreptul magice, care te ajută şi te susţin. Viaţa pare întotdeauna astfel atunci când eşti integrat în fluxul divin.
Nu căra după tine bagajele altor persoane! Dacă doreşti să călătoreşti fără bagaje după tine, vezi-ţi de treburile tale şi “nu-ţi mai băga nasul în oala celorlalţi oameni”!
Conştientizează ce duci cu tine: amintiri din trecut care te împiedică să te implici în momentul prezent. În mod surprinzător, acest act de conştientizare este suficient pentru a diminua acest bagaj, cel puţin pentru moment. Simpla recunoaştere a inutilităţii sale este suficientă pentru a-l reduce la o dimensiune suportabilă, astfel încât să nu te mai sufoce şi să te tragă în jos, pe tine şi pe cei din jurul tău. Fă acest lucru! Vei vedea că te vei simţi mai uşor de fiecare dată. Si, bineinteles RESPIRA!…
Marea provocare constă în a-ţi da seama dacă duci cu tine un bagaj emoţional în exces. De multe ori, noi ne obişnuim atât de tare cu bagajele noastre încât nici măcar nu ne mai dăm seama că le ducem cu noi. Aici intervin de regulă ceilalţi tovarăşi de călătorie, şi îndeosebi membrii de familie şi prietenii, care ne transmit feedbackul lor prin replici de genul: “Ce ţi s-a întâmplat?… Te simţi bine?… Care este problema ta?… Acum de ce te-ai mai supărat?… Te-am supărat cu ceva?… Nu te mai comporta atât de copilăreşte!… Ce ai?…”.
Călătoria cea mai buna, este cea în care duci cu tine cat mai puţine bagaje posibile! Sau, daca esti curajos, renunta la orice bagaj! E ideal! Cea mai bună modalitate de a-ţi da seama dacă duci cu tine bagaje vechi, este starea ta de spirit din timpul zilei. Cum te simţi când te duci la culcare după o zi obişnuită: fericit sau deprimat, obosit, morocănos, plin de resentimente, mânios şi golit de energie?
Dacă îţi simţi inima uşoară, înseamnă că în ziua respectivă ai călătorit fără prea multe bagaje. Dimpotrivă, o inimă grea arată că ar trebui să îţi reconsideri ataşamentele şi să renunţi la o parte din ele. Partea frumoasă este că tu eşti singurul care decide cum doreşti să călătoreşti prin viaţă. Cea mai rapidă modalitate de a te despovăra este practica detaşării. Respira profund si spune-ţi pur şi simplu cu voce tare: „Renunţ la…”, iar apoi renunţă! Si permite ca asta sa se intample! Reaminteste-ti tu le-ai creat, tu le poti de-crea! Daca VREI asta, cu adevarat!
Iată câteva exemple de bagaje în exces la care merită să renunţi:
-Dorinţa ca viaţa să fie previzibilă şi lamentarea, atunci când aceasta se dovedeşte imprevizibilă.
-Interpretarea evenimentelor de genul motivelor neaşteptate de supărare, schimbărilor subite de planuri, dezamăgirilor, traficului aglomerat şi stărilor de spirit ale altor oameni ca fiind atacuri la adresa ta.
-Insistenţa ca ceilalţi oameni să facă ce vrei tu şi forţarea lucrurilor până când obţii ceea ce doreşti de la ei.
-Acţiunea atunci când te simţi stresat, obosit sau flămând, speriindu-i pe ceilalţi prin reacţiile tale.
-Lamentările, plângerile, criticile, bârfele, linguşirile, sarcasmele, tratamentul tăcerii (acordat celor care nu-ţi fac pe plac!) şi retragerea într-o izolare îmbufnată.
-Neexprimarea dorinţelor tale, lăsându-i pe ceilalţi să-şi dea singuri seama care sunt acestea, eventual pe cale telepatică…
-Suferinţa amară cauzată de un eveniment din trecut şi aşteptarea ca prezentul să-ţi aducă aceeaşi suferinţă.
-”Perierea pe faţă” a celor din jur, dublată de resentimente secrete faţă de aceştia.
-Refuzul de a te adapta situatiile care intervin in viata ta.
-Modul de a acţiona ca şi cum “numai tu contezi”.
-Modul de a acţiona ca şi cum tu nu ai conta deloc.
-Atitudinea defensivă.
Dacă te simţi secătuit de energie, îngrijorat de ceva şi gata să te lamentezi, înseamnă că duci cu tine un bagaj psihic inutil, la care trebuie să renunţi. Dacă vei recunoaşte acest lucru, vei câştiga bătălia pe jumătate. Tot ce trebuie să faci pentru a elimina bagajul psihic este să respiri si “îl arunci mental” (sa-l eliberezi!), la fel cum ai arunca un bagaj fizic plin cu lucruri inutile, care cântăresc foarte mult. Dar nu cu ura! Acel “bagaj” a fost acolo, pentru ca… TU l-ai pus! A avut o motivatie! Chiar daca nu o gasesti acum!
Dacă doreşti să călătoreşti cu viteza iubirii, este necesar să îţi arunci „lucrurile” inutile:
• Judecarea celorlalţi şi considerarea lor ca fiind “proşti, nebuni sau nedemni”!
• Nerăbdarea!
• Sentimentul că eşti superior, mai bun decât alţii, şi că îi poţi controla!
• Sentimentul că eşti inferior şi că te poţi lăsa controlat de alţii!
• Privirea vieţii prin filtrul “urâţeniei”, nu prin cel al “frumuseţii”!
Calatoreste cu viteza Iubirii!
Bucura-te de Sarbatori! Renunta la “piatra” de Craciun!
Si vizioneaza “Ice Age: A Mammoth Christmas (2011):
anton paraschiva
anton paraschiva

Numarul mesajelor : 16
Varsta : 67
Localizare : Iasi
Data de inscriere : 08/06/2009

http://www.ganoexcel.com.ro/2451

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum