Ultimele subiecte
» "Flori de piatră-Bijoux"-bijuterii artizanale marca Didina Sava
Ieri la 3:33 am Scris de Didina Sava

» Mihaela Moşneanu
Joi Aug 17, 2017 3:31 am Scris de Mihaela Moşneanu

» Decorațiuni din fetru
Joi Iun 01, 2017 9:42 pm Scris de Didina Sava

» Heraclidul Alb roman semi-SF
Lun Iul 11, 2016 1:43 pm Scris de Varganici Costica

» Singurătăţile noastre-Titi Nechita
Sam Mar 19, 2016 2:03 am Scris de tyk

» Gustări şi aperitive
Lun Feb 01, 2016 8:59 am Scris de Didina Sava

» Dorina Neculce
Sam Mar 14, 2015 3:42 pm Scris de Dorina Ciocan

» Mihai LEONTE poetul armoniei si al optimismului...
Dum Noi 30, 2014 11:46 am Scris de Mihai LEONTE

»  Alina Stasiuc-femeie clepsidră
Sam Noi 29, 2014 3:35 pm Scris de alina stasiuc

Facebook





Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Web Trafic
Site-uri preferate
Retete culinare
Reţele de socializare
Parteneri
forum gratuit

Placinte aperitiv cu diverse umpluturi de frupt si de post

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Placinte aperitiv cu diverse umpluturi de frupt si de post

Mesaj  Didina Sava la data de Vin Ian 28, 2011 10:58 am

Accesand acest link http://floridepiatrabijoux.forumgratuit.ro/f14-arta-culinara
ajungeti pe interfata topicului meu de arta culinara, de unde puteti alege spre vizulalizare diverse categorii cum ar fi:

-mancaruri rapide si traditionale,
-supe, borsuri ciorbe de legume si cu carne
-Placinte aperitiv cu diverse umpluturi de frupt si de post
-sufleuri, budinci, musacale
-Muraturi in otet si in saramura-alte preparate(conserve din legume) pentru iarna
-Preparate de post (salate, zacuscă, mancaruri ,etc....)
-Dulciuri rapide,prajituri de frupt si de post si alte deserturi traditionale
-Cozonacul,pasca si placintele moldovenestiâ
Dulceţuri tradiţionale, siropuri, gemuri, compot pt.iarna şi fructe confiate.



Placinta din foi cu ciuperci


Ingrediente:

un pachet foi de placinta
un kg ciuperci de cultura taiate fideluta
3-4 oua
1/2 kg ceapa taiata pestisori
3-4 legaturi de marar
mix de piper ,sare,
ulei,
doua linguri pesmet ,o lingura de faina

Mod de preparare



Se curata ciupercile ,se spala si se taie feliute subtiri.Ceapa se taie pestisori.Intr-o cratita cu fundul gros se pun la foc mic ciupercile ,ceapa ,sarea, piperul si cotoarele de la marar taiate maruntel.Se stropesc cu ulei din abundenta.Daca se pune la foc mic nu este nevoie de nici un pic de apa intrucat ciupercile lasa foarte multa apa,insa pt asta trebuie pusa cratita pe tabla si foc mic asa incat sa nu se arda pana lasa zeama.Se fierb inabusit la foc potrivit pana scade apa
Se dau la racit.Ouale se bat bine, se taie restul de marar si se amesteca cu ciupercile Se amesca cu faina si pesmetul.Se potriveste de sare si piper.
Foile de placinta se desfac pe rand ungandu-se fiecare foaie cu un pic de ulei cu o pensula sau o pana.Atentie !... restul foilor se tin acoperite in punga in care au fost ambalate pt ca se usuca foarte repede si nu se mai pot folosi apoi ca se rup
Se folosesc cam 5-6 foi la un rulou.Se intinde compozitia de ciuperci si se ruleaza .Deasupra se unge cu ulei .Se coc la foc iute,maximum 30 minute
Tava cu foile scoase din cuptor se acopera cu un tifon pt ca foile de deasupra care se usuca la copt sa se umezeaza.
Se consuma rece.






Ultima editare efectuata de catre Didina Sava in Sam Aug 25, 2012 10:32 pm, editata de 5 ori
avatar
Didina Sava
Initiator forum

Numarul mesajelor : 3394
Varsta : 52
Localizare : Iasi
Data de inscriere : 01/06/2009

http://floridepiatrabijoux.forumgratuit.ro/pagini-personale-ale-

Sus In jos

Placinte de post (diverse varietati)

Mesaj  Didina Sava la data de Sam Apr 02, 2011 10:06 am

Aluat clasic pentru placinta de post sarata-APERITIV

Ingrediente

-500-600 grame faina de grau
-100 ml ulei
-3 bucati de cartofi potriviti fierti in coaja si facuti piure
-apa calda
-30 grame de drojdie
-o lingurita rasa de sare

mod de preparare


Se fierb cartofii in coaja ,se curata de calzi si se zdrobesc pana ajung piure.Se amesteca de calduti cu sarea si uleiul,cu drojdia( dizolvata intr-un pahar de apa calduta) si faina.Se face un aluat care va fi mai tare la inceput.Dupa ce creste se mai inmoaie.Acesta este aluatul meu clasic pt tartele cu diverse umpluturi de post,sarate ,pt aperitiv.Folosesc cartofii pentru ca dupa copt acest aluat este pufos, aerat, usor, moale ,se pastreaza proaspat mult timp, si nu se intareste dupa ce s-a racit.


Placinta cu umplutura de ghebe si orez



Ingrediente


un pachet de ghebe inghetate (conservate de mine de toamna ) sau doua borcane de 800 grame de ghebe conservate cam 800 grame de ghebe conservate
ulei 100 ml
2 cepe
cativa catei de usturoi (dupa gust)
2 cescute de cafea cu orez crud
3 cepe pestisori pt fiert orezul
100 ml ulei pt fiert orezul
sare
piper

Mod de preparare

Se fierb ghebele in ulei cu ceapa, usturoi pisat, sare si apa pana scade toata apa si ghebele se pajesc un pic in uleiul ramas (ghebe la capac).Se racesc si se dau prin masina de tocat sau se zdrobesc cu blenderul

Se face un pilaf din cele doua cescute de orez cu ceapa taiata pestisori ,piper ulei si apa.

Se amesteca compozitia de ghebe cu orezul fiert si scazut foarte bine.Se potriveste de sare si piper.Se aseaza din jumatea de compozitie din aluat intr-o tava rotunda capitonata cu hartie de copt.Se inteapa cu furculita.Se pune deasupra compozitia de ghebe si orez .Se niveleaza si se intinde peste compozitie restul de coca.La tarte,la placinte este bine ca sa portionam cu cutitul asa de crude viitoarele portii din tarta.Deci insemnam cu cutitul asa superficial linii dupa care vom taia tarta cand va fi gata..Se da la cuptor la foc potrivit si se coace cam o ora.Se consuma rece








Ultima editare efectuata de catre Didina Sava in Sam Mar 03, 2012 2:45 am, editata de 4 ori
avatar
Didina Sava
Initiator forum

Numarul mesajelor : 3394
Varsta : 52
Localizare : Iasi
Data de inscriere : 01/06/2009

http://floridepiatrabijoux.forumgratuit.ro/pagini-personale-ale-

Sus In jos

Placinta cu umplutura de urzici si orez

Mesaj  Didina Sava la data de Lun Apr 11, 2011 11:05 pm

reteta aluatului de placinta este descrisa mai sus

Ingrediente


urzici,stevie,spanac in amestec sau separat
duua,trei cepe
o caciulie de usturoi
2-3 linguri faina de grau
piper
ulei
pilaf de post facut separat dupa reteta de mai sus

Mod de preparare

urzicile,stevia,spanacul se spala in mai multe ape si se oparesc in apa clocotita.Se scurg, se paseaza,se amesteca cu faina de grau,sare si piper. Intr-o cratita eu pun ceapa, uleiul si zeama care mi-a ramas de la oparitul verdeturilor in acelasi timp si dupa ce da un clocot amestec compozitia de urzici pasate cu faina,adaug usturoiul pisat si fierb incet pana scade bine.

amestec cele doua compozitii si pregatesc placinta .Nu uit sa crestez foia de deasupra.Se coace maximum o ora la foc potrivit.



avatar
Didina Sava
Initiator forum

Numarul mesajelor : 3394
Varsta : 52
Localizare : Iasi
Data de inscriere : 01/06/2009

http://floridepiatrabijoux.forumgratuit.ro/pagini-personale-ale-

Sus In jos

Re: Placinte aperitiv cu diverse umpluturi de frupt si de post

Mesaj  Ovidiu Raul Vasiliu la data de Lun Apr 11, 2011 11:14 pm

Arată ff bine. Nici nu ai zice că sunt de post.. Adevărul e că la un post de 40 zile mai simţi nevoia să mai diversifici preparatele, să mai faci şi ceva mai special, mai bunutz. Buuuun!.. Smile

_________________

avatar
Ovidiu Raul Vasiliu
moderator bloguri

Numarul mesajelor : 728
Varsta : 41
Localizare : Iasi
Data de inscriere : 28/08/2010

Sus In jos

Placinte aperitiv cu diverse umpluturi de frupt si de post

Mesaj  Dorina Ciocan la data de Mar Apr 12, 2011 12:11 pm

Oooo, in week/end o sa fac placinta asta...in seara asta aveam in sacosa muuuulte urzici stranse de copii...am vrutsa/ti dau si tie, dar am uitat. imi plac toate retetele.sa stii ca le incerc.cu drag
avatar
Dorina Ciocan
moderator bloguri

Numarul mesajelor : 1067
Varsta : 53
Localizare : Iasi
Data de inscriere : 11/11/2009

http://cititordeproza.ning.com/profile/dorinaciocanhttp://www.fa

Sus In jos

Plăcintă din brânză cu cozi de ceapă şi mărar - a la bunica Saveta

Mesaj  Didina Sava la data de Lun Mai 16, 2011 8:42 am

In toata primavara prin luna mai cand cozile de ceapa erau in toi,mararul umplea gradina prin tot locul semanandu-se singur din anul trecut, iar bunica mai avea branza veche de putina care eram cam iute la vremea asta, facea o placinta la rola cu branzeturi amestecate si cozi de ceapa si marar.Am incercat si eu azi sa incropesc din amintiri placinta bunicii, care a plecat si ea la cele vesnice de o vesnicie -27 de ani
Detalii despre cum se fac placinta si aluatul de placinta am scris mai multe la rubrica alaturata aici in forum,cea cu retete de post

Ingrediente

Un aluat clasic de placinta de frupt cu cartofi fierti si pasati, faina, lapte, drojdie un pic de ulei si faculativ se poate pune un ou

500 grame branza de vaca dulce
o felie branza iute cam 200 grame
o felie cam 300 grame cas de oi proaspat
4-5 oua
cozi de ceapa verde(dupa pofta) intra destule
marar vreo trei legaturi
faina,pesmet cateva linguri
o lingurita de chimion de aruncat deasupra

Se intinde o foie de aluat pe tava. Se inteapa cu furculita si se pune compozitia din cele trei feluri de branza bine maruntite si amestecate cu ouale si cozile de ceapa taiate rondele subtiri si maralul taiat fin.Se pune deasupra o foaie din aluatul de placinta si se da la copt la foc potrivit cu rabdare sa se coaca branza si sa se patrunda verdeturile.






avatar
Didina Sava
Initiator forum

Numarul mesajelor : 3394
Varsta : 52
Localizare : Iasi
Data de inscriere : 01/06/2009

http://floridepiatrabijoux.forumgratuit.ro/pagini-personale-ale-

Sus In jos

Plăcintă cu urdă şi verdeţuri

Mesaj  Didina Sava la data de Sam Mai 21, 2011 7:02 am

Tatal meu Constantin era mare iubitor de urda si de aceea placintele cu urda si verdeturi sau borsul de verdeturi cu galustele cu urda erau bucuriile lui, iar mama avea grija pana in Rusalii, cand verdeturile inca-s fragede si mustoase sa-i tot faca,ba placinte cu urda, cozi de ceapa, de usturoi si marar, ba bors cu galustele de urda. Pentru Sfiinti Imparati Constantin si Elena,si in memoria tatului meu Constantin si a surorii lui Elena am facut aseara placinta lui favorita.

Ingrediente

Aluat clasic de paine dar framantat cu lapte si un pic de ulei

500 grame faina
30 grame drojdie
sare ,lapte cat cuprinde
100 ml ulei

Umplutura

1,200 Kg urda
5 oua
pesmet cateva linguri
faina de grau cateva linguri
doua linguri de chimion care se trage un clocot in prealabil sa se inmoaie
3-4 legaturi de marar
cozile de la 3-4 legaturi de ceapa(merg destul de multe)
cozi de la o legatura de usturoi verde
200 grame branza iute de putina(branza de anul trecut)
200 grame smantana
sare dupa gust
un pliculet praf de copt
un ou intreg pentru uns ,o lingurita chimion pentru aruncat deasupra

Mod de preparare


Se face aluatul clasic, se lasa putin la crescut si se imparte in doua.Se intind doua foi.Una se pune pe fundul unei tavi, se inteapa din loc in loc cu furculita
Compozitia se face amestecand urda cu smantana si celelalte...Cozile de ceapa, si usturoi cat si mararul se pun crude in compozitie.Pasta de branza si verdeturi se punr peste foia intinsa si se acopera cu o alta foaie care o decupati pe portii usor cu cutitul de cruda.Se unge cu un ou intreg batut si se arunca o lingurita de chimion deasupra. Se coace cam 50 minute la foc potrivit









Ultima editare efectuata de catre Didina Sava in Sam Mar 03, 2012 2:47 am, editata de 1 ori
avatar
Didina Sava
Initiator forum

Numarul mesajelor : 3394
Varsta : 52
Localizare : Iasi
Data de inscriere : 01/06/2009

http://floridepiatrabijoux.forumgratuit.ro/pagini-personale-ale-

Sus In jos

Prepararea aluatului foetaj

Mesaj  Didina Sava la data de Mier Iul 13, 2011 12:00 pm

Ingrediente
Ingrediente pentru 2 foi de aluat:
• 2 galbenusuri
• 500 de grame de faina
• 1 praf de sare
• 100 ml apa minerala carbogazoasa
• 150 ml iaurt gras
Pentru impachetat:
• 200 grame de unt sau margarina
• 50 de grame de faina

eu facut 4 foi de aluat

Mod de preparare:

Din galbenusuri, apa minerala, iaurt, sare si 500 de grame de faina se framanta un aluat neted si elastic.Nu se va insista foarte mult cu framantarea Aluatul se aseaza pe blatul de lucru uns cu ulei si se imparte in 2 parti egale (eu am impartit in 4 pentru ca, am facut 4 foi, ceea ce se vede in poze e o portie dubla).
Margarina sau untul se framanta cu faina (50 de grame) pana la incorporarea acesteia -
Se ia o jumate din aluat sau in cazul meu o patrime de aluat si se intinde pe planul de lucru uns cu ulei intr-o foaie patrata. O patrime din cantitatea de unt sau margarina( in cazul meu o optime) se distribuie uniform pe toata suprafata foii,( eu am intins cu palma )apoi se cresteaza cate doua taieturi pe fiecare din laturile patratului, fara a le desprinde complet. Se pliaza catre mijloc - mai intai patratele mai mici din colturi. De fiecare data se acopera cu partea opusa celei pliate anterior. Odata colturile adunate la mijloc, se continua plierea cu patratele ramase pe mijlocul laturilor, de fiecare data acoperind un patrat deja pliat cu opusul lui. Fiecare bucata de aluat impachetata se aseaza pe o tava cu partea spre care s-au facut plierile in jos, se pune intr-o punga si se lasa 15 minute la frigider.
Dupa 25-30 minute se aseaza pe blatul de lucru bine uns cu ulei, cu partea pe care s-au facut plierile in sus, se unge usor (cu pensula) cu ulei si aceasta suprafata si se intinde aluatul din nou in forma patrata, efectuand crestaturi indentice.
Pentru a intinde, incepeti prin a presa cu sucitorul pe mijlocul "pachetului", apoi rotiti sucitorul, presand usor.
Se unge cu jumatatea de margarina sau unt ramasa si se pliaza identic ca prima data; se da la frigider pentru aproximativ 30 de minute.
Dupa 30 minute de stat ( eu am pus la congelator) se poate folosi la placinte,pateuri ,saleuri, etc,sau tinut in congelator il puteti folosi si peste cateva zile.












Ultima editare efectuata de catre Didina Sava in Dum Iul 31, 2011 1:57 am, editata de 1 ori
avatar
Didina Sava
Initiator forum

Numarul mesajelor : 3394
Varsta : 52
Localizare : Iasi
Data de inscriere : 01/06/2009

http://floridepiatrabijoux.forumgratuit.ro/pagini-personale-ale-

Sus In jos

Placinta aperitiv cu aluat foetaj si branza

Mesaj  Didina Sava la data de Mar Sept 06, 2011 9:49 pm

Placinta aperitiv cu aluat foetaj

Ingrediente

500 de grame de branza de vaci sau telemea sarata
500 de grame de urda dulce
2 legaturi de marar fin tocat si un smoc de cozi de ceapa verde taiate
5 oua
cateva linguri de faina si una doua linguri de pesmet
un pachetel praf de copt
ou pentru uns
chimen,mac


Mod de preparare


se face compozitia de branza care se aseaza pe o foaie din aluat foetaj in tava.Se inteapa cu furculita foaia si presoara putin pesmet ca in fotografie apoi se toarna branza .Se niveleaza si se aseaza alta foaie de aluat foetaj pe deasupra.Se unge cu ou,dupa care se taie portionand (placinta de cruda) viitoarele patratele.Se arunca o lingurita de mac ,chimen,susan ce ne place pentru decor.Se coace la foc potrivit 50 minute.Se taie rece.









Ultima editare efectuata de catre Didina Sava in Vin Oct 21, 2011 5:12 am, editata de 1 ori
avatar
Didina Sava
Initiator forum

Numarul mesajelor : 3394
Varsta : 52
Localizare : Iasi
Data de inscriere : 01/06/2009

http://floridepiatrabijoux.forumgratuit.ro/pagini-personale-ale-

Sus In jos

Placinta din foi cu telemea sarata si marar

Mesaj  Didina Sava la data de Vin Oct 21, 2011 5:04 am

Ingrediente


-un pachet foi de placinta
-800 grame telemea (nu foarte sarata)
-5 oua
-o legatura mare de marar
-o cescuta de cafea cu ulei
-500 ml lapte
-un pachetel praf de copt
-200 grame faina de grau

Mod de preparare


Intrucat de foarte multe ori foile de placinta din comert cand le desfacem se taie si nu putem forma niste rulouri, decat cu foarte multa greutate, mai putem proceda asa.
Sfaramam telemeaua si o amestecam cu doua oua, mararul taiat maruntel si trei linguri cu varf de faina.Separat facem un aluat de clatite din doua oua, faina ramasa, paharul de ulei, lapte si praful de copt stins in otet sau lamaie...Desfacem foia de placinta si alegem 4 foi intregi pe care le dam deoparte.Restul foilor le rupem bucatele si le amestecam cu aluatul de clatite.Pregatim tava cu hartie de copt si punem in ea doar doua foi de placinta care le ungem cu putin ulei.Amestecam compozitia de branza cu cealalta de lapte si foi si omogenizam bine.Turnam compozitia noua in tava, nivelam. Acoperim cu ultimile doua foi. Batem oul ramas cu doua linguri de lapte si o lingurita de ulei si turnam peste placinta. Portionam cu cutitul placinta, de cruda, in patrate (asa cum se procedeaza la toate placintele pentru ca dupa ce s-a copt se sfarma la taiat).Dam la cuptor la foc iute pentru maximum 50 minute.Se consuma atat calduta cat si rece.Este o placinta aperitiv usor si foarte rapid de facut Se pregateste in maximum 20 minute si se coace in 50 minute.








avatar
Didina Sava
Initiator forum

Numarul mesajelor : 3394
Varsta : 52
Localizare : Iasi
Data de inscriere : 01/06/2009

http://floridepiatrabijoux.forumgratuit.ro/pagini-personale-ale-

Sus In jos

Placinta cu ciuperci

Mesaj  Didina Sava la data de Dum Ian 29, 2012 11:58 pm

Ingrediente

- un kg ciuperci de cultura
- 4 oua
- 400 grame smantana sau iaurt gras
-4 bucati ceapa
- un pachet foi de placinta din comert
- 3 legaturi de marar
- sare, piper
- cateva lingurei de ulei
- cateva linguri de pesmet
- un pachetel praf de copt stins cu otet.
- un ou pt uns

Mod de preparare


Curatam ciupercile si le taiem feliute.Le punem la topit intr-o cartita cu fundul gros, cu putina sare, cateva linguri de ulei si ceapa taiata pestisori. Se pune la foc mic, sa lase ciupercile apa.Se fierb pana scade bine sucul propriu.
Ouale se bat cu smantana si mararul taiat.In aceasta compozitie adaugam foile de placinta rupte bucatele.Apoi ciupercile topite si racorite.Se potriveste de sare, de piper.Se adauga praful de copt, si cateva linguri de pesmet.
Se aseaza intr-o tava capitonata cu hartie de copt, se unge cu ou batut si coace la foc potrivit maximum 60 minute.
Este o placinta usor de facut, rapid si are aspect de drob cu ciuperci, fiind potrivit de grasa la aspect. Am optat pentru astfel de mod de preparare intrucat folosirea foilor de placinta in mod clasic, adica le ungem cu ulei foaie cu foaie, face ca placinta sa iasa mai uleiosa, mai grasa la aspect
.









Ultima editare efectuata de catre Didina Sava in Dum Apr 01, 2012 7:50 am, editata de 1 ori
avatar
Didina Sava
Initiator forum

Numarul mesajelor : 3394
Varsta : 52
Localizare : Iasi
Data de inscriere : 01/06/2009

http://floridepiatrabijoux.forumgratuit.ro/pagini-personale-ale-

Sus In jos

Placinta din aluat fraged cu ficat de porc- a la Didina

Mesaj  Didina Sava la data de Dum Feb 26, 2012 6:10 am

Placinta din aluat fraged cu ficat de porc-reteta personala

Ingrediente

Aluatul de placinta

-250 grame unt sau margarina
-250 grame smantana
-1 ou
-300 grame faina
-un praf de sare


Compozitie placinta

-un kg ficat de porc
-150 grame orez
-100 ml ulei
-4 bucati ceapa
-4 bucati ardei gras sau gogosari mari
-150 grame masline
-3 oua
-200 grame iaurt slab
- o legatura de patrunjel verde
- 1 pachetel praf de copt
- 2 linguri pesmet
- 2 linguri de faina
- piper


Mod de preparare


Intai incepem sa facem aluatul de placinta care trebuie sa stea macar o ora la congelator.
Se face un aluat din margarina (unt),smantana, ou, sare si faina care trebuie sa fie reci.Aluatul este foarte moale, se prinde de maini si se framanta destul de greu.Insistam cu framantatul incat sa se amestece bine ingredientele.Strangem aluatul si il tavalim prin faina, il invelim intr-o folie de nailon si il bagam la congelator.
Taiem ficatul in bucati de circa 2,5 -3 cm si il frigem in ulei la foc iute.Ficatul doar se pipereaza nu se sareaza.Se tine pe o parte putin adica cat se albeste si usor se rumeneste.Se intoarce pe partea cealalta,unde tot asa sa se tine foarte putin.Nu insistam cu prajirea ficatului pt ca se amareste si se intareste.Il scoatem intr-un vas si il lasam la racit acoperit.
In uleiul unde am prajit ficatul punem ceapa taiata solzisori cu putina apa.Daca ardeii sunt proaspeti se pun la topit in acelasi timp cu ceapa, sare si piper.Daca ardeii sunt conservati ca la mine scurgem in tigaie doar sucul lor, in loc de apa.Cand ceapa e a translucida si are o culoare maromie, dar nu ca am fi ars-o ci de la uleiul unde am prajit ficatul, punem pt un minut si patrunjelul verde tocat.
Scurgem cu o paleta de ulei si lasam ceapa la racorit.Taiem maslinele feliute.In uleiul unde am facut ceapa punem orezul la fiert cu apa, si fierbem pana e complet fiert.Ouale le batem cu faina, pesmetul praful de copt si iaurtul
Ficatul dupa ce s-a racit il feliem in suvite subtiri de 3-5 milimetri. Scoatem aluatul din congelator. Il impartim in doua. Ajutandu-ne de faina intindem o foaie pe care o luam pe sucitor si o punem in tava mare de aragaz captusita cu hartie de copt.Intepam foaia cu furculita. Amestecam toate ingredientele pt placinta: suvitele de ficat cu compozitia de oua cu iaurt, orezul, ardeii, ceapa, maslinele.Turnam amestecul in tava. Nivelam bine. Facem cealalta foaie, o asezam deasupra si o portionam in patrate cu ajutorul unui cutit care taie foarte bine.Dam placinta la cuptor preincalzit.O coacem la foc moderat circa o ora si jumate evitand sa deschidem usa cuptorului.
Se taie cand s-a racit complet.Aceasta placinta are un indice caloric ridicat, fiind indicata ca si pachetel pt copii la scoala, de exemplu.Gustul ei este special si ficatul gatit asa cum am indicat, in placinta capata gustul celui facut la gratar, iar restul compozitiei de legume si orez este suficient de suculenta ca pe ansamblu placinta sa fie foarte gustoasa.











Ultima editare efectuata de catre Didina Sava in Joi Ian 03, 2013 11:12 pm, editata de 1 ori
avatar
Didina Sava
Initiator forum

Numarul mesajelor : 3394
Varsta : 52
Localizare : Iasi
Data de inscriere : 01/06/2009

http://floridepiatrabijoux.forumgratuit.ro/pagini-personale-ale-

Sus In jos

Rulada smechera-"Martisor" cu sfecla rosie -DE POST

Mesaj  Didina Sava la data de Mar Feb 28, 2012 12:18 pm

Rulada smechera-"Martisor" cu diverse umpluturi-DE POST

Ingrediente

Aluat pt doua rulade (placinte)

- 4 cartofi potriviti
-1 kg faina
-100 ml ulei
-50 grame drojdie
-100 grame seminte floarea soarelui neprajite
-mac pt decor


Umplutura cu sfecla rosie

-1 kg sfecla rosie
-500 grame mere
-100 ml ulei
-2 lingurite chimen
-otet in care am avut gogosari
-piper, sare
-3 linguri cu varf de gris


Umplutura cu morcov si telina


-3 bucati morcov
-o telina mare
-100 ml ulei
-o mana de stafide
-piper,sare
-2 lingurite cu varf praf de curry
-3 linguri cu varf de gris

Mod de preparare

Eu prin traditie de familie folosesc la maximum legumele autohtone de sezon.Si atunci m-am gandit sa fac o placinta de post cu o umplutura neconventionala.Am ales sfecla rosie care e foarte dulce cu mere ca sa ii mai inmoaie dulceata si sa elibereze suc pt topit.Am folosit ca si condiment de baza chimenul. Apoi m-am gandit sa fac si ceva cu morcov si telina, iar ca si condiment principal curry. Am ramas uimita cat de gustoase pot fi aceste umpluturi pentru prima data facute de mine si cred mai neobisnuite in practica culinara.
Cartofii se fierb, dupa care se paseaza si se lasa la racorit.Se dizolva drojdia si se incepe a face un aluat clasic de paine folosind cartofii, drojdia, semintele, uleiul, sare si apa calduta de la fiert cartofii.Se framanta bine un aluat tare (la crescut aluatul cu cartofi se mai inmoaie).Se lasa la crescut.
Pregatirea umpluturilor
1) Sfecla si merele se rad pe razatoarea mare si se pun la topit in ulei cu sare, chimen si piper.Se lasa la foc mic din cand in cand adugand cate un pic de apa de la cartofi, daca nu s-a inmuiat sfecla.Cand sfecla si merele sunt fierte se adauga cateva linguri de otet in care au stat gogosari.Se mai trage cateva clocote si se pune grisul.Se lasa la racorit descoperit sa iasa aburii si compozitia sa fie cat mai uscata.
2)Morcovul si telina se rad pe razatoarea mare si se pun la topit in ulei cu sare, piper curry si stafide.Se evita a se adauge apa daca nu e nevoie, pt ca compozitia sa fie cat mai uscata.Cand e aproape gata se adauga grisul si se da la racorit descoperit ca sa iasa aburii si compozitia sa fie cat mai uscata.
Aluatul crescut se imparte in doua.Din fiecare bucata se mai separa o mingiuta din care vom face plasa de deasupra ruladei.
Rulada dupa ce am asezat-o in tava la crescut se inteapa adanc cu un bat de la frigarui pentru a lasa gauri prin care sa se elimine aerul su aluatul sa stea lipit de umplututa la copt.
Din mingiutele de aluat lasate se face o plasa prin taierea aluatului iar la intins ochiurile se desfac si se aseaza peste rulade,pt aspect. se arunca un pic de mac pt decor. Se coc circa o ora .Primele 15 minute la foc mic in cuptor preincalzit si apoi la foc mai mare.
Aceste rulade se pot face cu N... umpluturi cum ar fi: varza murata calita cu nuci, spanac cu orez, ciuperci cu cartofi, ceapa cu masline, urzici, etc.







Ultima editare efectuata de catre Didina Sava in Mier Feb 29, 2012 12:13 am, editata de 11 ori
avatar
Didina Sava
Initiator forum

Numarul mesajelor : 3394
Varsta : 52
Localizare : Iasi
Data de inscriere : 01/06/2009

http://floridepiatrabijoux.forumgratuit.ro/pagini-personale-ale-

Sus In jos

Trandafiri cu diverse umpluturi-de POST

Mesaj  Didina Sava la data de Mar Feb 28, 2012 12:33 pm

Trandafiri cu diverse umpluturi-de POST

Din aluatul si umpluturile de mai sus putem modela tradafiri.
Trandafirasii se coc usor, frumos, sunt foarte aspectuosi, poti sa-i faci de orice dimensiune, nu trebuie sa ii taiem, nu se sfarma. Recomand mai degraba modelarea trandafirasilor din aceste ingrediente, decat rulada.






avatar
Didina Sava
Initiator forum

Numarul mesajelor : 3394
Varsta : 52
Localizare : Iasi
Data de inscriere : 01/06/2009

http://floridepiatrabijoux.forumgratuit.ro/pagini-personale-ale-

Sus In jos

Placinta de spanac cu branza dulce sau telemea de vaca

Mesaj  Didina Sava la data de Dum Apr 01, 2012 5:52 am

Placinta de spanac cu branza dulce sau telemea de vaca




Ingrediente

- 1 kg spanac
- 1 kg telemea sau branza dulce de vaca
- 3 oua intregi
- un pachet de foi de placinta
- 1 ou pt uns
- 150 grame faina
- 400 ml lapte dulce
- un pahar mic de ulei
- un pachetel praf de copt stins in lamaie
- sare si piper dupa gust
- mac

Mod de preparare


Spanacul se spala in mai multe ape, dupa care se pune la oparit. Se lasa la racorit. Branza se sfarma cu mana si se amesteca cu laptele, ouale intregi, uleiul, faina, condimente si praful de copt stins. Se desfac foile de placinta. 2-3 foi se folosesc la capitonarea fundului tavii in care se va coace placinta. Foile se ung cu ulei intre ele. Restul foilor se sfarma si se amesteca cu compozitia de branza. Spanacul se taie cu cutitul si se adauga la restul compozitiei. Se pune in tava, se niveleaza si deasupra se unge cu un ou intreg. Se pudreaza cu mac. Se coace in cuptor preincalzit circa 60 minute la foc iute.








avatar
Didina Sava
Initiator forum

Numarul mesajelor : 3394
Varsta : 52
Localizare : Iasi
Data de inscriere : 01/06/2009

http://floridepiatrabijoux.forumgratuit.ro/pagini-personale-ale-

Sus In jos

Placinta cu amestec de branza dulce+iute,cu verdeturi ( marar si cozi de ceapa)

Mesaj  Didina Sava la data de Joi Mai 03, 2012 5:44 am

Placinta cu amestec de branza dulce+iute,cu verdeturi ( marar si cozi de ceapa)





Ingrediente


- un pachet de foi de placinta din comert
-1 kg de branza dulce
-300 grame de branza de putina (iute)
- cateva legaturi de marar
- un snop bun de foi de ceapa verde
-4 oua
- cateva linguri de pesmet sau gris
-2-3 linguri de faina
- 400 grame smantana sau iaurt gras
- un pahar mic de ulei
- un ou intreg pt uns
- un pachet de praf de copt

Mod de preparare


Se amesteca branza dulce cu branza iute si se faramiteaza bine.Se adauga mararul si foile de ceapa tocate maruntel. Se amesteca apoi pesmetul, faina, ouale intregi batute bine, praful de copt stins in lamaie, uleiul si smantana sau iaurtul.Foile de placinta se rup bucatele, in afara de 2-3 care se vor pune la fundul tavii pe hartia de copt si se amesteca cu compozitia de branza.Se capitoneaza o tava cu hartie de copt, se pun foile de placinta retinute unse intre ele cu putin ulei, iar deasupra se adauga compozitia de branza.Se niveleaza si se unge cu oul batut.Se da la copt la foc potrivit pt maximum o ora si jumatate.



avatar
Didina Sava
Initiator forum

Numarul mesajelor : 3394
Varsta : 52
Localizare : Iasi
Data de inscriere : 01/06/2009

http://floridepiatrabijoux.forumgratuit.ro/pagini-personale-ale-

Sus In jos

Placinta cu mixtura de branza si aluat foetaj cumparat

Mesaj  Didina Sava la data de Mar Dec 04, 2012 8:58 am

Ingrediente

-500 grame branza dulce de vaca
-250 grame branza telemea
-250 grame branza iute de putina sau branza de burduf
-250 grame zahar
-4 oua intregi
-2 pachete de zahar vanilat
-faina cat cuprinde
-un pachet de aluat foetaj
-un pachetel praf de copt

Mod de preparare

Se amesteca bine branzeturile cu ouale, vanilia si faina, praful de copt. Se intinde peste hartia de copt intr-o tava o bucata de aluat foetaj. Daca compozitia de branza este moale se poate tapeta aluatul cu gris sau pesmet ce are rolul sa absoarba umezeala.Se aseaza branza si dintr-o bucata mai mica de aluat se face un grilaj.Se unge cu ou pe toata suprafata.Se coace la foc iute, maximum o ora.Se portioneaza rece



avatar
Didina Sava
Initiator forum

Numarul mesajelor : 3394
Varsta : 52
Localizare : Iasi
Data de inscriere : 01/06/2009

http://floridepiatrabijoux.forumgratuit.ro/pagini-personale-ale-

Sus In jos

Re: Placinte aperitiv cu diverse umpluturi de frupt si de post

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum