Ultimele subiecte
» "Flori de piatră-Bijoux"-bijuterii artizanale marca Didina Sava
Ieri la 3:33 am Scris de Didina Sava

» Mihaela Moşneanu
Joi Aug 17, 2017 3:31 am Scris de Mihaela Moşneanu

» Decorațiuni din fetru
Joi Iun 01, 2017 9:42 pm Scris de Didina Sava

» Heraclidul Alb roman semi-SF
Lun Iul 11, 2016 1:43 pm Scris de Varganici Costica

» Singurătăţile noastre-Titi Nechita
Sam Mar 19, 2016 2:03 am Scris de tyk

» Gustări şi aperitive
Lun Feb 01, 2016 8:59 am Scris de Didina Sava

» Dorina Neculce
Sam Mar 14, 2015 3:42 pm Scris de Dorina Ciocan

» Mihai LEONTE poetul armoniei si al optimismului...
Dum Noi 30, 2014 11:46 am Scris de Mihai LEONTE

»  Alina Stasiuc-femeie clepsidră
Sam Noi 29, 2014 3:35 pm Scris de alina stasiuc

Facebook





Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Web Trafic
Site-uri preferate
Retete culinare
Reţele de socializare
Parteneri
forum gratuit

Sufleuri,budinci aperitiv(sarate),musacale

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Sufleuri,budinci aperitiv(sarate),musacale

Mesaj  Didina Sava la data de Mar Ian 25, 2011 12:07 pm

Accesand acest link http://floridepiatrabijoux.forumgratuit.ro/f14-arta-culinara
ajungeti pe interfata topicului meu de arta culinara, de unde puteti alege spre vizulalizare diverse categorii cum ar fi:

-mancaruri rapide si traditionale,
-supe, borsuri ciorbe de legume si cu carne
-Placinte aperitiv cu diverse umpluturi de frupt si de post
-sufleuri, budinci, musacale
-Muraturi in otet si in saramura-alte preparate(conserve din legume) pentru iarna
-Preparate de post (salate, zacuscă, mancaruri ,etc....)
-Dulciuri rapide,prajituri de frupt si de post si alte deserturi traditionale
-Cozonacul,pasca si placintele moldovenesti
- Dulceţuri tradiţionale, siropuri, gemuri, compot pt.iarna şi fructe confiate.




Budinca de paste cu piept de pui si legume mexicane


Ingrediente

200 grame paste
un piept de pui
o punguta cu legume mexicane congelate
trei cepe
un pachetel praf de copt
doua trei linguri de smantana groasa
4 oua
condimente: piper, curry,sare etc
un cub de unt
cateva masline pt decor
o lingurita bulion pt decor
cascaval ras pt decor

Mod de preparare

Se fierb pastele in apa cu sare si o lingura de ulei si se scurg printr-o sita .Se lasa la racorit
Se pun la inabusit legumele mexicane ,ceapa taiata pestisori,pieptul de pasare taiat cubulete si condimentele intr-o cratita cu bucata de unt si un pahar de apa.Se fierb inabusit pana scade toata apa.
Se bat ouale impreuna cu smantana si praful de copt stins cu lamaie
Se amesteca pastele impreuna cu legumele sotate si ouale cu smantana ,apoi toata compozitia se baga la cuptor intr-un vas de ena
Deasupra se rade cascaval si se decoreaza cu bobite de bulion si masline sau rondele de ardei.Se pot zvarli si cateva seminte de floarea soarelui sau de susan.
Se coace circa 50 minute

Se consuma cu sos de rosii cu usturoi sau se face un sos pesto de la Kotany special pentru paste, cu ierburi aromate si seminte de dovleac











Ultima editare efectuata de catre Didina Sava in Sam Aug 25, 2012 10:34 pm, editata de 4 ori
avatar
Didina Sava
Initiator forum

Numarul mesajelor : 3394
Varsta : 52
Localizare : Iasi
Data de inscriere : 01/06/2009

http://floridepiatrabijoux.forumgratuit.ro/pagini-personale-ale-

Sus In jos

Musaca de vinete

Mesaj  Didina Sava la data de Mier Aug 10, 2011 12:24 am

Dintre toate felurile de musacale care sunt traditionale la noi mie imi plac cel mai mult musacalele cu vinete si cele cu telina...dar fac cateodata si musaca cu cartofi,cu conopida sau cu dovlecei

Ingrediente


-3-4 vinete marisoare mai mult lungi decat groase din care se pot taia felii frumoase de cate un cm grosime.
-3 rosii mari care le oparim sa scoatem coaja, le taiem felii de un cm si le presaram cu sare ca sa lase apa
-jumate kg carne de porc care o tocam
- 3 cepe
-2-3 oua
-sare ,piper,cimbru,praf de curry
-un pic de pesmet,doua linguri de faina
-300 grame smantana
-un pic de cascaval facultativ



Mod de preparare


Spalam vinetele si le taiem felii rotunde de cate un cm.Aceste felii eu le dau un clocot in apa cu sare pentru a le scoate iuteala din ele.
Eu nu curat vinetele de coaja neagra,pentru ca imi place asa efectul coloristic foarte apetisant final al musacalei cu tonurile ei de galben rosu si negru.Eu nu prajesc vinetele in ulei, ca raman cu un pic de iuteala si daca esti mai sensibil te ustura limba,si apoi ca nu agreez prajitul in general.
Vinetele oparite le scot cu paleta pe un prosop absorbant.Rosiile deasemenea le oparesc in apa clocotita ca sa pot indeparta pielita repede, dupa care le tai felii de un cm.Le presor cu sare ca sa lase apa.
Carnea o toc si impreuna cu ceapa taiata maruntel o pun cu un pic de ulei si apa la fiert intr-o cratita cu fund gros,pana scade toata apa din ea si incepe sa se prajeasca.Cand s-a racorit adaug un ou in carne,piper si cimbru.Separat pregatesc sosul care il fac din smantana care o bat cu un ou-doua si doua linguri de faina si praf de curry dupa gust.
Avand toate gata purced la constructia musacalei.
Intr-un vas de ena,sau o cratita se presoara la fund un pic de pesmet.Deasupra se pune una langa alta feliile de vinete care le mai storc cu mana ca sa aiba cat mai putina apa. Peste vinete pun un pic de sos de smantana, apoi carne, un pic de sos si apoi felii de rosii care le storc cat e posbil si pe acelea adica sa nu contina prea multa apa. Mie imi place musacaua cu rosii felii la mijloc, pentru ca acestea se acresc cat trebuie la copt, astfel ca musacaua sa nu o resimti prea dulce.Peste rosii se pune ultimul strat de carne si apoi vinete si rosii cubulete mici deasupra.Se toarna peste, restul ramas din sosul de smantana. Facultativ se poate pune un pic de cascaval ras(eu nu pun). Se da la cuptor macar o ora la foc iute (musacaua trebuie sa iasa uscata) Cea din pozele de le expun mai trebuia sa stea la cuptor dar intrucat eu trebuia sa plec de acasa,am inchis focul si gata.Se consuma atat calduta cat si rece la temperatura camerii(nu din frigider ca e sleita).








avatar
Didina Sava
Initiator forum

Numarul mesajelor : 3394
Varsta : 52
Localizare : Iasi
Data de inscriere : 01/06/2009

http://floridepiatrabijoux.forumgratuit.ro/pagini-personale-ale-

Sus In jos

Sufleu de brocoli si conopida mozaicat

Mesaj  Didina Sava la data de Sam Aug 20, 2011 11:40 am

Ingrediente

-o capatina conopida
-o capatina brocoli
-doi gogosari sau ardei rosii
-cateva masline negre fara samburi
-o legatura marar
-200 grame cascaval
-400 grame smantana
-4 oua
-cateva linguri pesmet
-doua linguri ulei
-sare,piper,pudra de curry,

Mod de preparare



Se desface conopida si brocoli in buchetele mici si se clocoteste in apa cu sare cate cinci minute( se mai inmoaie in cuptor).Se pune la scurs intr-o sita.Ardeii sau gogosarii se taie fideluta si se inmoaie in doua trei linguri de ulei in tigaie cu capac la foc mic.Maslinele se desfac de samburi si se taie suvite.Mararul se taie maruntel.Se bat ouale cu piper sare si pudra de curry, se adauga doua trei linguri de pesmet si smantana.Se rade cascavalul in acest sos.
Intr-un vas de ena sau orice tava aveti se unge cu unt si se pudreaza cu pesmet si se aseaza legumele amestecate aleatoriu ca sa aiba efect decorativ maxim.Se toarna sosul si se pudreza cu piper si marar tocat.Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor bine incalzit circa o ora la foc iute.Se consuma rece sau cald







avatar
Didina Sava
Initiator forum

Numarul mesajelor : 3394
Varsta : 52
Localizare : Iasi
Data de inscriere : 01/06/2009

http://floridepiatrabijoux.forumgratuit.ro/pagini-personale-ale-

Sus In jos

Sufleu de dovlecei cu telemea de vaca

Mesaj  Didina Sava la data de Mar Aug 23, 2011 10:39 am

Ingrediente


-cativa dovlecei taiati cuburele sau rasi pe razatoare
-branza telemea(apreciem dupa cati dovlecei avem)
-smantana-(apreciem dupa cati dovlecei avem)
-4-5 oua
-o legatura patrunjel
- doua rosii pentru decor
-cateva masline pt decor
-piper,pudra curry
-pesmet


Mod de preparare


Se curata prin razuire usor dovleceii.Se taie in cubulete potrivit de mari care se pun sa dea un clocot maximum 3 minute intr-un vas cu apa cu sare.Se socotesc cele 3 minute de cand reincepe apa sa clocotesca. Se lasa la scurs intr-o sita si se preseaza usor sa se stoarca apa cat mai multa din ei.Se bat ouale cu telul, se aduag curry, piper si cateva linguri bune de pesmet care va avea darul sa absoarba din umezeala dovleceilor.Se adauga si smantana.Telemeaua se rade in acest sos si se amesteca.Rosiile se oparesc,se curata de pielita si se taie felii rotunde care se presoara cu putina sare sa scoata apa din ele. Patrunjelul se taie fin.
Se tapeteaza un vas de ena( eu nu aveam unul asa de mare la cata compozitie am pregatit si am pus intr-o tava cu hartie de copt) cu unt si cateva linguri de pesmet.Se pun cuburile de dovlecei stoarse cat putem de bine,si deasupra se toarna sosul de smantana, ou si branza.Presuram deasupra patrunjelul si decoram cu feliile de rosii si masline taiate.Dam la cuptorul bine incalzit sa se coaca la foc iute maximum 50-60 minute.Se consuma si caldut si rece,este la fel de gustos.
Se consuma si rece













Ultima editare efectuata de catre Didina Sava in Sam Aug 25, 2012 10:27 pm, editata de 2 ori
avatar
Didina Sava
Initiator forum

Numarul mesajelor : 3394
Varsta : 52
Localizare : Iasi
Data de inscriere : 01/06/2009

http://floridepiatrabijoux.forumgratuit.ro/pagini-personale-ale-

Sus In jos

Sufleu asortat de legume

Mesaj  Didina Sava la data de Sam Sept 03, 2011 3:14 am

Acest sufleu poate fi facut rapid cu orice legume le avem de regula in casaEu azi am avut legumele care le voi scrie mai jos,mai aveam si ceapa dar am uitat de ea.Intentionam sa merg la piata dupa o conopida,dar am renunatat considerand ca e suficient tot ce am si voi face alta data o varianta cu pastai, conopida,cartof si alte savuroase legume.

Ingrediente


-doi morcovi mari taiati fasii lungi si late ca in fotografie
-un pastarnac
-o telina potrivit de mare.
-un dovlecel
-doi gogosari taiati fideluta
-un ardei gras taiat fideluta
-cinci sase rosii taiate felii potrivit de subtiri
-verdeata( eu am avut frunze de telina si marar)
-4 oua
-o bucata branza telemea sau cas
- o ceasca de smantana groasa.
- pesmet
- doua linguri de faina
- sare ,piper,curry, alte condimente in amestec care va plac
-2,3 linguri de ulei
-cateva masline pentru decor


Mod de preparare


Legumele taiate, fara rosii le punem la inabusit intr-un vas, acoperit, cu putina apa si ulei.Le tragem cateva clocote dupa care le scurgem, fara a le inmuia prea tare, doar pt a scoate execesul de apa din ele.In zeama clocotita, ramasa dupa ce am scurs legumele punem la oparit feliile de rosii.Le lasam cateva minute.E bine ca rosiile sa le decojim de pielite inainte de a le taia felii(le cufundam intregi cateva secunde in apa clocotita)Scurgem si rosiile, le amestecam cu toate legumele si cu verdeata tocata. Asezam intr-un vas de ena uns cu unt sau margarina si tapetat cu pesmet un strat de legume.Turnam deasupra un sos facut din smantana, ouale batute, piper, pesmet si faina care il repatizam in jumate din cantitatea lui peste primul strat de legume. Asezam alt rand de legume, punem restul de sos, decoram cu felii de ardei sau rosii cu masine, cu pudra de curry, etc.Se da la cuptor incalzit in prealabil la foc iute.Acest sufleu se face repede intrucat legumele sunt semifierte si eliminata multa apa din ele, de la inceput.Pesmetul din sos si de pe fundul vasului de ena absoarbe restul de umezeala.La un foc iute ar trebui sa fie gata in 40 minute maximum 50 minute
Zeama in care am fiert legumele o folosesc la o supa de rosii.










Ultima editare efectuata de catre Didina Sava in Sam Oct 15, 2011 4:52 am, editata de 1 ori
avatar
Didina Sava
Initiator forum

Numarul mesajelor : 3394
Varsta : 52
Localizare : Iasi
Data de inscriere : 01/06/2009

http://floridepiatrabijoux.forumgratuit.ro/pagini-personale-ale-

Sus In jos

Musaca de legume asortate si carne

Mesaj  Didina Sava la data de Mier Oct 05, 2011 8:59 am

Exista multe variante de musacale si multe feluri de a o prepara.Azi va propun si eu un altfel de musaca si anume o musaca cu legume de toamna si carne de porc.
Musacaua este o mancare usor de facut, dar migaloasa si la final ramai cu o caruta de vase de spalat Very Happy .Are multe etape, si mai ales cand o faci din legume asortate.Eu prefer musacaua din legume asortate intrucat imi place ca in aceeasi felie sa gasesc atat savoarea telinii cat si cea morcovului, sau ma rog ce combinatie de legume aleg eu sa folosesc la musacaua de toamna,

Ingrediente

-600 grame carne de porc macra
-4 cepe
-2 cartofi mari
-3 morcovi medii
-o telina mare
-200 grame smantana
-200 grame suc de rosii scazut bine
-piper, cimbru, sare, curry
-o lingura, doua, de pesmet
-4 oua
-o legatura mica de frunze de telina
-ulei pt inabusit legumele,prajit carnea,etc

cateva rosii,masline pt decorat

Mod de preparare

Carnea se da prin masina de tocat si se pune la prajit in putin ulei impreuna cu ceapa taiata maruntel si frunzele de telina.Se potriveste de sare si piper.Se invarte des sa nu se prinda,se poate pune un pic de apa.
Legumele (cartofii,telina,morcovul) se curata si se taie felii subtiri de jumate de centimetru cat mai mari ca suprafata.Se inabusa usor in tigaie in ulei.Eu evit sa le rumenesc , le inmoi putin in ulei sub capac si pe o parte si pe alta, pe rand.
Carnea cand e gata se da la racorit .Cand e rece se adauga in ea doua oua batute si pesmetul.
Celelalte doua oua se bat cu telul si se adauga in ele smantana doua linguri de faina si sucul de rosii.Se amesteca bine.
Cand avem toate gata incepem sa construim musacaua.
Intr-un vas de ena se aseaza intai cartofii unul langa altul fara a lasa spatii.Deasupra se pune sos de smantana si apoi amestecul de carne,apoi se adauga morcovii sau telina si tot asa sos, carne, pana terminam legumele si carnea.Deasupra se pune sos de smantana cu suc de rosii si se orneaza cu rosii si masline sau ce cum dorim.Se da la cuptor incalzit la foc iute maximum 50 minute.













avatar
Didina Sava
Initiator forum

Numarul mesajelor : 3394
Varsta : 52
Localizare : Iasi
Data de inscriere : 01/06/2009

http://floridepiatrabijoux.forumgratuit.ro/pagini-personale-ale-

Sus In jos

Sufleu regal de legume de toamna cu telemea sarata

Mesaj  Didina Sava la data de Sam Oct 15, 2011 9:47 am

Am sa arat alta reteta de sufleu mai elaborata si cu mai multe etape pentru preparat

Ingrediente



-un cartof mare taiat felii subtiri pe lung
-dovlecei subtiri, tineri taiati pe lung
-un morcov mare, gros taiat in dreptunghiuri pe lung
-doi gogosari mari taiati fideluta
-o telina mare taiata felii subtiri pe lung
-o conopida potrivita desfacuta in buchetele mici
-2 cepe taiate felii
-o legatura mica de frunze de telina
-piper, curry
-pesmet
-500 grame smantana
-300 grame branza telemea sarata
-patru oua
-2 linguri de faina
- ulei
-rosii si masline pentru decor

Mod de preparare



Trecem cateva minute sub capac, fiecare leguma prin ulei incins.Intoarcem cu grija pe ambele parti si ne ferim sa rumenim. Scoatem legumele cu paleta si le lasam la scurs de suc propriu si ulei.Smantana(500 grame) o amestecam cu 3 oua intregi cu pesmet, verdeata taiata, faina de grau si condimente. Adaugam telemeaua rasa si nu mai punem sare.Incepem sa construim sufleul. Asezam intr-un vas de ena sau o tava pe care o capitonam cu hartie de copt un pat subtire de pesmet. Peste pesmet punem legumele care le avem cel mai multe.Eu am inceput cu dovleceii.Peste dovlecei care lasa umezeala punem putin pesmet,apoi compozitie de smantana.Urmeaza cartofii cu inelele de ceapa si cateva rondele de gogosari, pesmet, smantana cu telemea, apoi punem morcovii cu telina, pesmet si acoperim cu smantana cu telemea.Drept deasupra punem conopida trasa si ea putin prin ulei cu ultimii gogosari. Acoperim cu restul de smantana cu telemea.Din suta de grame de smantana lasata si cel de al patrulea ou impreuna cu putin pesmet facem un sos cu care acoperim egal intregul sufleu.Scuturam vasul usor ca sa se aseze bine legumele si sa se intrepatrunda cu sosurile de smantana. Garnisim cu felii de rosie si masline. Radem un pic de cascaval deasupra si dam la cuptor preincalzit, la foc iute. Se coace cam intr-o ora si jumatate la foc iute,timp necesar pentru a scade apa din legume si a se padrunde acestea.Aceste sufleu este deosebit de bun intrucat fiecare inghititura iti aduce in gura alta combinatie de legume. Deasemenea frunzele de telina tocate aromeaza intr-un mod special intreaga compozitie. De aceea se cheama si sufleu regal de legume de toamna.Il puteti pregati pentru o cina in doi alaturi de un pahar de vin alb, garantat va iesi o seara sardanapalica.









avatar
Didina Sava
Initiator forum

Numarul mesajelor : 3394
Varsta : 52
Localizare : Iasi
Data de inscriere : 01/06/2009

http://floridepiatrabijoux.forumgratuit.ro/pagini-personale-ale-

Sus In jos

Budinca din ghebe si spanac cu orez de Post

Mesaj  Didina Sava la data de Joi Mar 29, 2012 8:32 am

Budinca din ghebe si spanac cu orez




Ingrediente

-400 grame orez
-un borcan de 800 grame ghebe conservate
-1kg de spanac verde
- ulei 200 ml
-sos de gogosari
-sare ,piper , chili ,etc
- 2 bucati ceapa mare
- 4 linguri cu varf de faina
- ardei rosii si masline pt decor

Mod de preparare



Spalam orezul in mai multe ape si il punem la fiert cu cele doua cepe taiate maruntel, cu sare, piper si ulei.Opinticii( ghebele) conservati ii dam prin masina de carne sau robot si ii prajim in putin ulei.Spanacul il spalam si il oparim pe rand in putina apa.Cand sa racit il tocam cu cutitul maruntel.Impartim orezul fiert in doua parti egale. O parte o amestecam cu ghebele si o parte cu spanacul.Adaugam cele doua linguri de faina in fiecare compozitie. Potrivim de sare si piper. Intr-un vas Yena mare sau un vas rotund asezam hartie de copt si stratul d eorez cu ghebe.Deasupra punem orezul cu spanac.Decoram cu ardei si masline si dam la cuptor pt o ora si jumate.Se lasa la racit, se taie cand s-a racit complet. Se consuma cu sos de gogosari sau ketchup.





avatar
Didina Sava
Initiator forum

Numarul mesajelor : 3394
Varsta : 52
Localizare : Iasi
Data de inscriere : 01/06/2009

http://floridepiatrabijoux.forumgratuit.ro/pagini-personale-ale-

Sus In jos

Re: Sufleuri,budinci aperitiv(sarate),musacale

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum