Ultimele subiecte
Căutare
Subiecte similare
Reţele de socializare
Ciorbe,supe, borsuri de legume si cu carne
2 participanți
Pagina 1 din 1
Ciorbe,supe, borsuri de legume si cu carne
Accesand acest link https://floridepiatrabijoux.forumgratuit.ro/f14-arta-culinara
ajungeti pe interfata topicului meu de arta culinara, de unde puteti alege spre vizulalizare diverse categorii cum ar fi:
-mancaruri rapide si traditionale,
-supe, borsuri ciorbe de legume si cu carne
-Placinte aperitiv cu diverse umpluturi de frupt si de post
-sufleuri, budinci, musacale
-Muraturi in otet si in saramura-alte preparate(conserve din legume) pentru iarna
-Preparate de post (salate, zacuscă, mancaruri ,etc....)
-Dulciuri rapide,prajituri de frupt si de post si alte deserturi traditionale
-Cozonacul,pasca si placintele moldovenesti
-Dulceţuri tradiţionale, siropuri, gemuri, compot pt.iarna şi fructe confiate.
Cantitati...dupa ochi
Ingrediente:
sfecla rosie (cca 1 kg) , fasole boabe(de preferinta pestrita), morcov, patrunjel, ceapa, frunze de leustean si patrunjel, cimbru, bors de putina, sare, piper
Se curata sfecla, se da prin razatoarea mica 1 sfecla, iar restul se taie felii mai groase.
Se pun intr-o oala la fiert impreuna cu borsul de putina
Separat se untesc foarte putin in ulei morcovul, patrunjelul si ceapa...bineinteles curatate...taiate...etc
Fasolea se fierbe separat in mai multe ape...dar nu uita...foarte important...ca in prima apa sa pui o ramurica de cimbru
La final...se fierbe apa intr-o oala, se adauga fasolea fiarta, zarzavatul calit si sfecla fiarta (se pune in bors numai sfecla data prin razatoare)
Sare, piper, cimbru....dupa gust si zarzavatul taiat marunt
Se poate adauga bors de putina in functie de gust
Acest bors de sfecla rosie cu fasole trebuie sa aiba o culoare rubinie
POFTA BUNA !!!!
-Din sfecla ramasa...cea taiata felii ...se poate face o salata foarte gustoasa...se da prin razatoarea mare...se adauga ulei de masline,zeama lamaie, sare
- Se poate face acelasi bors dar cu cartofi in loc de fasole
ajungeti pe interfata topicului meu de arta culinara, de unde puteti alege spre vizulalizare diverse categorii cum ar fi:
-mancaruri rapide si traditionale,
-supe, borsuri ciorbe de legume si cu carne
-Placinte aperitiv cu diverse umpluturi de frupt si de post
-sufleuri, budinci, musacale
-Muraturi in otet si in saramura-alte preparate(conserve din legume) pentru iarna
-Preparate de post (salate, zacuscă, mancaruri ,etc....)
-Dulciuri rapide,prajituri de frupt si de post si alte deserturi traditionale
-Cozonacul,pasca si placintele moldovenesti
-Dulceţuri tradiţionale, siropuri, gemuri, compot pt.iarna şi fructe confiate.
Bors de sfecla cu fasole
Cantitati...dupa ochi
Ingrediente:
sfecla rosie (cca 1 kg) , fasole boabe(de preferinta pestrita), morcov, patrunjel, ceapa, frunze de leustean si patrunjel, cimbru, bors de putina, sare, piper
Se curata sfecla, se da prin razatoarea mica 1 sfecla, iar restul se taie felii mai groase.
Se pun intr-o oala la fiert impreuna cu borsul de putina
Separat se untesc foarte putin in ulei morcovul, patrunjelul si ceapa...bineinteles curatate...taiate...etc
Fasolea se fierbe separat in mai multe ape...dar nu uita...foarte important...ca in prima apa sa pui o ramurica de cimbru
La final...se fierbe apa intr-o oala, se adauga fasolea fiarta, zarzavatul calit si sfecla fiarta (se pune in bors numai sfecla data prin razatoare)
Sare, piper, cimbru....dupa gust si zarzavatul taiat marunt
Se poate adauga bors de putina in functie de gust
Acest bors de sfecla rosie cu fasole trebuie sa aiba o culoare rubinie
POFTA BUNA !!!!
-Din sfecla ramasa...cea taiata felii ...se poate face o salata foarte gustoasa...se da prin razatoarea mare...se adauga ulei de masline,zeama lamaie, sare
- Se poate face acelasi bors dar cu cartofi in loc de fasole
Rodica Rodean- Numarul mesajelor : 544
Varsta : 70
Localizare : IASI
Data de inscriere : 01/06/2009
Ciorbe,supe, borsuri de legume si cu carne
Ciorba de legume de vara cu sfecla rosie, dreasa cu smantana
Ingrediente
-doua bucati sfecla rosie micute cu tot cu frunze
-4 cartofi noi
-un dovlecel potrivit ca marime
-doua bucati ceapa
-un morcov
-o bucatica varza
-2 ardei grasi
-o mana de pastai verzi sau galbene
-doua rosii decojite
-cate o legatura mare cu marar,patrunjel si leustean
-smantana pentru dres( e bine sa fie usor acruta pentru a da gust bun ciorbitei)
-sare,piper
Mod de preparare
Se taie legumele toate dupa rostul lor-cubulete,fideluta,pestisori,etc. si se pun la fiert in apa clocotita.Cand sunt aproape fierte se adauga si verdeturile.Se potriveste de sare si piper si se adauga smantana care e bine sa fie usor acra,intrucat nu folosim altceva pt acrit in afara de rosii, frunzele de sfecla care sunt un pic acrute si smantana.
Eu ciorbele si intreaga mancare de fapt o fac cat mai dietetica,intrucat nu prajesc in ulei zarzavatul si,nu rumenesc ceapa, legumele in prelabil nu le untesc defel, uleiul daca il adaug il pun crud,etc.
Ultima editare efectuata de catre Didina Sava in Mar Aug 16, 2011 6:49 pm, editata de 2 ori
Ciorba din oase de porc cu legume de vara
Ciorba din oase de porc cu legume de vara
Aceasta ciorbita se face de regula cu oase garf sau sira spinarii sau ma rog ce oase va fac cu ochiul la macelarie..Intram cateodata in cate-o macelarie si vedem in galantar niste oase cu putina carnita pe ele dar atat de apetisante ca te gandesti imediat la o ciorbita cu legume de sezon.Aici in acest gen de ciorba poti pune legume de care ai la indemana sau depinde in ce vreme a anului o gatesti.
Ingrediente
-Oase de porc pe care le sectionam bucati ca sa se extraga tot din ele la fiert
-un dovlecel
-doi morcovi
-2,3 cepe mari
-2 ardei
-5,6 rosii decojite
-o legatura de patrunjel
-o legatura de leustean
-sare,piper
-0,5 litri de bors acru
Se consuma cu smantana si ardei iute servit alaturea.
Se poate folosi: mazarea, pastaile, varza, telina,patrunjelul radacina si pastarnacul,cartoful,conopida,gogosarul, etc.
Mod de preparare
Se portioneaza oasele cu un satar si se pun la fiert in putina apa, cat sa le acopere la foc pentru a iesi spuma din ele.Cand sa dea in clocot eu arunc prima apa, spal oasele si le pun iarasi la fiert de data asta cu apa mai multa cat consider eu ca trebuie pt ciorba si sare.Tot asa las sa fiarba la foc mic pentru a nu se tulbura zeama.Daca mai scoate spuma o culeg cu paleta.Cand carnea de pe oase e fiarta le scot din zeama, pe care o strecor sa nu ramaie aschii de os.Zeama trebuie sa fie transparenta si cu ceva stele deasupra, adica grasimile topite din maduva oaselor.
Dupa ce s-au racit scot toata carnea de pe oase pe care apoi le arunc.Tai legumele care le am dupa rostul lor,adica cuburi, fideluta, pestisori, fasii lungi date pe razatoare si le pun la fiert in zeama de carne, impreuna cu fasiile de carne pe ca o completez cu cata apa consider eu ca trebuie.Potrivesc de sare, de piper si las la fiert la foc mic sa nu se tulbure zeama. Cand sunt legumele fierte adaug borsul care de regula il fac eu in casa,pe care l-am clocotit intr-un vas separat.Odata cu borsul pun si patrunjelul frunze si leusteanul.Dau un clocot, doua si sting focul.
Se poate consuma dres cu smantana, fiecare adaugandu-si in farfuria lui si cu ardei iute.
si varianta cu mai multi dovlecei si smantana
Bors de perisoare
Asa cum ii facea matusa Marioara care m-a crescut (fara prajeli, cu ceapa cruda etc)
Ingrediente
pt zeama
-Cateva bucati oase garf
-2,3 bucati ardei gras
-3,4 rosii
-un morcov
-un pastarnac
-2,3 bucati ceapa
-zarzavat: marar si patrunjel
-bors de putina pt acrit
pt perisoare
-500 grame carne de porc macra
-2 bucati ceapa mici
-o cescuta de cafea mica cu orez
-doua oua
-marar si patrunjel
-sare, piper
-o lingurita faina de grau
Mod de preparare
Se portioneaza oasele garf si se pun in apa la fiert la foc mic.Eu in momentul cand incep sa clocoteasca arunc prima apa cu spuma (se spune ca prima apa scoate cele mai toxice proteine din carne) clatesc oasele si le pun din nou la fiert cu apa cu sare.Le las la foc mic ca sa nu se tulbure apa.Le mai spumuiesc daca este cazul.Cand carnita de pe ele este fiarta, le scot si strecor zeama ca sa nu ramaie aschii de oase.In zeama limpede adaug legumele: ardeii fideluta, morcovul si pastarnacul ras pe razatoare, ceapa taiata patratele, rosiile cubulete.Le las sa fiarba la foc mic.Separat dau carnea prin masina, pun la inmuiat orezul.Tai ceapa maruntel si verdeata si amestec cu carnea, faina si ouale.Potrivesc de sare si piper si compozitia de perisoare este gata.Formez cu mana umeda perisoare potrivite ca marime care le rotunjesc in palme si le dau drumul incet in oala cu zeama si legume. Perisoarele se lasa la fund.Scutur usor oala ca ele sa se aseze si las sa fiarba la foc mic.La un moment dat toate perisoarele se ridica, las sa fiarba in continuare la foc mic si cu o paleta le intorc usor sa fiarba pe toate partile.Treptat observ ca si-au marit volumul si au inflorit pt ca orezul s-a umflat, iar ele nu mai au aspect neded.Cand sunt gata fierte(le gust) adaug verdeata (mararul si patrunjelul tocat) si acresc cu bors incalzit separat. Mai las sa traga un clocot, doua la foc mic .Se consuma simplu cu ardei iute sau dres cu smantana servita alaturi la masa.
Carnita de pe oasele garf o adun si o folosesc la alta mancare cum ar fi : adaos la un pateu de casa, la o omleta, la un sufleu cu carne, deasupra la o pizza,etc...
Ingrediente
pt zeama
-Cateva bucati oase garf
-2,3 bucati ardei gras
-3,4 rosii
-un morcov
-un pastarnac
-2,3 bucati ceapa
-zarzavat: marar si patrunjel
-bors de putina pt acrit
pt perisoare
-500 grame carne de porc macra
-2 bucati ceapa mici
-o cescuta de cafea mica cu orez
-doua oua
-marar si patrunjel
-sare, piper
-o lingurita faina de grau
Mod de preparare
Se portioneaza oasele garf si se pun in apa la fiert la foc mic.Eu in momentul cand incep sa clocoteasca arunc prima apa cu spuma (se spune ca prima apa scoate cele mai toxice proteine din carne) clatesc oasele si le pun din nou la fiert cu apa cu sare.Le las la foc mic ca sa nu se tulbure apa.Le mai spumuiesc daca este cazul.Cand carnita de pe ele este fiarta, le scot si strecor zeama ca sa nu ramaie aschii de oase.In zeama limpede adaug legumele: ardeii fideluta, morcovul si pastarnacul ras pe razatoare, ceapa taiata patratele, rosiile cubulete.Le las sa fiarba la foc mic.Separat dau carnea prin masina, pun la inmuiat orezul.Tai ceapa maruntel si verdeata si amestec cu carnea, faina si ouale.Potrivesc de sare si piper si compozitia de perisoare este gata.Formez cu mana umeda perisoare potrivite ca marime care le rotunjesc in palme si le dau drumul incet in oala cu zeama si legume. Perisoarele se lasa la fund.Scutur usor oala ca ele sa se aseze si las sa fiarba la foc mic.La un moment dat toate perisoarele se ridica, las sa fiarba in continuare la foc mic si cu o paleta le intorc usor sa fiarba pe toate partile.Treptat observ ca si-au marit volumul si au inflorit pt ca orezul s-a umflat, iar ele nu mai au aspect neded.Cand sunt gata fierte(le gust) adaug verdeata (mararul si patrunjelul tocat) si acresc cu bors incalzit separat. Mai las sa traga un clocot, doua la foc mic .Se consuma simplu cu ardei iute sau dres cu smantana servita alaturi la masa.
Carnita de pe oasele garf o adun si o folosesc la alta mancare cum ar fi : adaos la un pateu de casa, la o omleta, la un sufleu cu carne, deasupra la o pizza,etc...
Supa de rosii
Supa de rosii
Ingrediente
-un gogosar - taiat fideluta
-un ardei gras- taiat fideluta
-un pastarnac-ras pe razatoare
-o radacina de patrunjel-rasa pe razatoare
-o legatura de patrunjel-taiata maruntel
-o telina mica-rasa pe razatoare
-4 linguri orez-
-2 cepe-taiate maruntel
-3/4 linguri de ulei
-suc de de rosii proaspat stors sau de la borcan
-sare,piper si o crenguta de cimbru
Mod de preparare
Se pun legumele la fiert in apa clocotita.Se adauga orezul si uleiul.Eu asa pun toate crude,fara sa le calesc putin in ulei.Cand legumele si orezul sunt fierte adaug sucul de rosii, completez cu apa ca sa obtin concentratia supei dorita de mine,potrivesc de sare ,adaug crenguta de cimbru, piper si patrunjelul frunze tocat.Mai trag un clocot,doua si supa e gata.
Se pun legumele la fiert in apa clocotita.Se adauga orezul si uleiul.Eu asa pun toate crude,fara sa le calesc putin in ulei.Cand legumele si orezul sunt fierte adaug sucul de rosii, completez cu apa ca sa obtin concentratia supei dorita de mine,potrivesc de sare ,adaug crenguta de cimbru, piper si patrunjelul frunze tocat.Mai trag un clocot,doua si supa e gata.
Ultima editare efectuata de catre Didina Sava in Lun Apr 23, 2012 7:59 pm, editata de 1 ori
Ciorba de fasole boabe acrita cu zeama de la muraturi-DE POST
Ciorba de fasole boabe acrita cu zeama de la muraturi-DE POST
Ingrediente
-un castronel de fasole boabe
-2-3 ardei sau gogosari
-un pastarnac
-un morcov mare
-o radacina de patrunjel
-3-4 cepe
-3-4 rosii decojite
-verdeata-marar, patrunjel,leustean
-2-3 linguri de ulei
-cimbru
1-1,5 litri de zeama de la muraturi-castraveti,gogonele sau varza
Mod de preparare
Fasolea boabe se alege se spala si se lasa la umflat de seara pana dimineata, cel mai indicat, sau cel putin 6-8 ore in functie de tipul de fasole.
Se fierbe fasolea in apa clocotita, schimband apa de mai multe ori.Eu o schimb de trei ori.
Dupa ce am schimbat ultima apa,si a mai fiert un pic fasolea adaugam legumele : ardeii fideluta, ceapa cubulete, radacinoasele date pe razatoare.Cand fasolea e aproape fiarta adaugam cuburile de rosii sau bulionul daca este iarna si verdeturile.Se acreste cu zeama de muraturi sau de varza.Nu se pune sare separat in ciorba intrucat moarea este sarata destul.Se pune cimbru obligatoriu in acest gen de ciorba.Eu am avut moare de castraveti in care a fost si sfecla rosie pusa la murat.
Ultima editare efectuata de catre Didina Sava in Mar Mar 13, 2012 3:19 pm, editata de 2 ori
Supa de pui cu galuste de gris
Supa de pui cu galuste de gris
Ingrediente
- carne de pui un kg
- 1 radacina de patrunjel
-1-2 radacina pastarnac
- o telina mai mare
- 2 bucati morcov
- 2 bucati ceapa
- 3 bucati cartof
- sare, patrunjel frunze
pt galuste
- 300 grame gris
- 3 oua
- 30 grame unt
Mod de preparare
Se portioneaza carnea de pui, se scoate pielea (motiv de colesterol), se spala in cateva ape si se pune intr-o oala mai mare cu apa multa, la foc mic.Din cand in cand se invarte prin oala ca spuma din carne sa nu se depuna pe peretii oalei.Se spumuieste carnea cu multa grija.Cand am ales si aruncat toata spuma din carne, si supa incepe sa fiarba, adaugam legumele (morcov, pastarnac, telina) taiate betisoare mai groase, cartofii si ceapa se pun intregi.Supa se fierbe la foc mic, mic cu multa rabdare, pentru ca zeama sa nu se tulbure, sa nu se albeasca.Supa cand e gata trebuie sa fie limpede sa poti vedea fundul farfuriei prin ea.Cartofii, carnea si ceapa eu le scot din supa.In restul supei las celelelate radacinoase si fierb galustele.Eu galustele le fac in felul meu, adica fac o mamaliguta vartoasa de gris in care adaug si untul.Las sa se racoreasca.Intre timp bat spuma ouale si le adaug in grisul racorit. Amestec bine. Cu o lingura ce o introduc intai intr-un vas cu apa rece iau compozitie de gris, o pun in oala cu supa care clocoteste la foc mic. Asa pana termin tot grisul, avand grija ca sa netezesc frumos galustele inainte de a le da drumul in supa, intrucat eventualele "franjuri'' vor tulbura supa.Galustele cad la fundul oalei si treptat, treptat cand sunt fierte se ridica.Se mai da cateva clocote doar la foc mic, ca sa nu se tulbure supa si ca sa nu se sfarme galustele.Cand inchid focul eu pun deasupra niste patrunjel verde tocat. Imi place sa consum supa asa cu galuste si radacinoase fierte in farfurie, iar deasupra pun felii subtirele de usturoi.
Ciorba deasa cu radacinoase de iarna -DE POST
Ciorba deasa cu radacinoase de iarna -DE POST
-2 bucati morcovi
-2 bucati pastarnac
-2 bucati patrunjel radacina
-o telina potrivita ca marime
-2 bucati ceapa
-3 bucati cartofi mari
-o bucatica varza cruda
- o sfecla rosie potrivita care este deja coapta sau fiarta intreaga
- patrunjel frunze
- cateva linguri de ulei
-o mana de taitei fara ou
-cimbru, piper, sare
-bors de putina sau zeama ramasa de la borcanele cu muraturi (castraveti, gogonele, sau moare de varza, moare de la pepeni murati) -dupa gust
Se dau pe razatoare toate legumele de mai sus, in afara cepii care se taie pestisori, si fara sfecla rosie care se pune la final,si se pun la fiert in apa care clocoteste.Cand legumele clocotesc, se adauga mana de taitei si cateva linguri de ulei. Dupa ce au fiert toate se pune borsul incalzit sau zeama de la muraturi sau si una si alta. Daca folosim moare, nu mai saram la inceput. Adaugam si patrunjelul frunze, piperul si cimbrul si telina coapta in prealabil pe care o dam si pe ea pe razatoare si mai tragem un clocot. Se consuma cu mamaliguta calda
Bors din capete de peste
Bors din capete de peste
Ingrediente
-4 bucati capete de peste
- un morcov mare
-o radacina de patrunjel potrivita
- doua bucati ceapa potrivite
- ardei gras
- 2 cartofi taiati cubulete-facultativ
- suc de rosii sau o lingura buna de bulion gros
- o canita mica de cafea cu orez
- sare, piper, ardei iute
- bors de putina dupa gust
-verdeata-o legatura de patrunjel si una de leustean
Mod de preparare
Capetele de peste (este bine sa fie de la mai multe soiuri de peste-eu am avut de la fitofag si crap) se pun la fiert in apa cu sare, atata cat sa le acopere. Se spumuieste. Se adauga morcovul si patrunjelul ras, ceapa taiata marunt, eventual cartofii cubulete mici, ardeii daca sunt proaspeti si orezul pe care l-am spalat in cateva ape. Daca sunt conservati cum am avut eu ardeii ii adaugam la final.Lasam sa traga cateva clocote la foc mic pana se inmoaie legumele. Pestele va fi deja fiert, si pentru ca nu dorim sa iasa din el toata dulceata il scoatem cu paleta din oala. Il vom consuma rasol, separat cu saramura, sau il vom desoza si din carne vom face parjoale de peste cum am procedat eu.
Continuam sa fierbem legumele si orezul. Cand sunt aproape gata adaugam, borsul de putina dupa gust, ardeiul iute (eu am avut un sos de ardei iute preparat de asta toamna), piperul si lingura de bulion sau sucul de rosii,verdeata.Tragem un clocot si borsul este gata.
Se consuma cu mamaliguta.Facultativ poate fi dres cu smantana.
Continuam sa fierbem legumele si orezul. Cand sunt aproape gata adaugam, borsul de putina dupa gust, ardeiul iute (eu am avut un sos de ardei iute preparat de asta toamna), piperul si lingura de bulion sau sucul de rosii,verdeata.Tragem un clocot si borsul este gata.
Se consuma cu mamaliguta.Facultativ poate fi dres cu smantana.
Ciorba de conopida
Ciorba de conopida
Ingrediente
o conopida potrivita
2 bucati morcov
1 bucata pastarnac
3 bucati ceapa
3 bucati Kapia sau gogosar
3 rosii decojite sau o lingura bulion
o legatura de patrunjel
o legatura de leustean
sare
piper
cimbru
bors de putina sau zeama din borcanul de castraveti murati
500 grame de smantana
Mod de preparare
se spala conopida si se desface in buchetele mai mari. Se curata legumele si se taie fideluta (Kapia) se da pe razatoare morcovul si pastarnacul, se taie cubulete ceapa,se oparesc rosiile si se curata de coaja.Se taie cubulete. Legumele se pun la fiert in apa clocotita cu sare,fara rosii.Cand sunt usor patrunse se adauga buchetele de conopida, rosiile si verdeata.Se acreste dupa gust si se drege cu smantana.Se da un clocot bun, se potriveste de sare, se adauga piperul, cimbrul.Se consuma cu mamaliga si cu ardei iute.
Ciorba de cartofi si ghebe acrita cu zeama de muraturi (de iarna)
Ingrediente
- un borcan de 800 grame cu ghebe conservate sau inghetate
- 4-5 cartofi
- un morcov mare
- o radacina de patrunjel
-2-3 bucati ceapa
- patrunjel, leustean
-2 ardei, gogosari proaspeti sau conservati
- suc de rosiii sau 2 linguri bulion
- cateva linguri de ulei
- zeama de la muraturi ( castraveti, gogonele, harbuzi sau varza)
-piper,un praf de cimbru
Mod de preparare
Ghebele se taie din cutit cat se poate de maruntel. Se pun la fiert in 2 litri de apa care clocoteste.NU se pune sare, pt ca zeama de muraturi care va acri ciorba este sarata. Se adauga cartofii taiati cubulete, ceapa taiata cubuletele mici, morcovul si radacina de patrunjel rase pe razatoare. Cand sunt fierte se adauga ardeii conservati, sucul de rosii sau bulionul, uleiul si verdeata. Se adauga piper, praful de cimbru si zeama de la muraturi. Se trage un clocot bun astfel incat legumele sa traga sare din zeama de la muraturi.Se gusta si doar in cazul in care mai trebuie sare se adauga sare, piper. Se consuma fierbinte cu mamaliga si ardei iute, sau la temperatura camerii cu ceapa.
Borş cu orez, ghebe şi urzici
Ingrediente
- un borcan de 800 grame cu ghebe conservate sau inghetate
- 1 cescuta cafea mai mare cu orez
- un morcov mare
- o radacina de patrunjel
-2-3 bucati ceapa
- patrunjel, leustean
-2 ardei, gogosari proaspeti sau conservati
- suc de rosiii sau 2 linguri bulion
- cateva linguri de ulei
- borş de putina
- piper,un praf de cimbru
- urzici
Mod de preparare
Ghebele se taie din cutit cat se poate de maruntel. Se pun la fiert in 2 litri de apa care clocoteste. Se adaugaorezul spalat, ceapa taiata cubuletele mici, morcovul si radacina de patrunjel rase pe razatoare. Cand sunt fierte se adauga ardeii conservati, sucul de rosii sau bulionul, uleiul si verdeata si urzicile spalate si care le lasam intregi. Se adauga piper, praful de cimbru si borsul incalzit in prealabil. Se trage un clocot bun. Se gusta si potrivim sare piper. Se consuma fierbinte cu mamaliga si ardei iute, sau la temperatura camerii cu ceapa.
Subiecte similare
» Sufleuri,budinci aperitiv(sarate),musacale
» Fel de fel de mâncăruri rapide sau traditional romanesti
» Preparate de post (salate, zacuscă, mancaruri ,etc....)
» Fel de fel de mâncăruri rapide sau traditional romanesti
» Preparate de post (salate, zacuscă, mancaruri ,etc....)
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Lun Mar 25, 2024 6:38 pm Scris de Didina Sava
» Decorațiuni din fetru
Lun Dec 28, 2020 3:35 pm Scris de Didina Sava
» Roxana Elena Sava-lucrari de arta plastica personale
Joi Ian 16, 2020 8:12 pm Scris de Didina Sava
» Mihaela Moşneanu
Vin Feb 23, 2018 6:30 pm Scris de Mihaela Moşneanu
» „Flori de piatră-Bijoux" albumul I-bijuterii artizanale marca Didina Sava
Lun Mar 13, 2017 3:15 pm Scris de Didina Sava
» Heraclidul Alb roman semi-SF
Mar Iul 12, 2016 12:43 am Scris de Varganici Costica
» Singurătăţile noastre-Titi Nechita
Sam Mar 19, 2016 12:03 pm Scris de tyk
» Gustări şi aperitive
Lun Feb 01, 2016 6:59 pm Scris de Didina Sava
» Dorina Neculce
Dum Mar 15, 2015 1:42 am Scris de Dorina Ciocan